Blog

Windmolens IJsselmeer: wat gaat er wanneer gebeuren? Interview met Matthew May

Windpark Windplanblauw wordt gebouwd door mannen en vrouwen in Flevoland. Van projectleiders tot uitvoerders en van kraanmachinisten tot timmermannen. In dit bericht stellen we je voor aan Matthew Adam May, projectleider nearshore bij Vattenfall voor Windplanblauw.

Wie: Matthew Adam May
Woonplaats: Net buiten Hamburg (Duitsland)
Werkgever: Vattenfall
Rol: Projectleider Nearshore
 

Hoe ben jij op deze plek terechtgekomen?

Ik kom van oorsprong uit Seattle en ben via Californië uiteindelijk voor de liefde naar Hamburg verhuisd. Daar ben ik gaan werken voor Vattenfall. In Los Angeles heb ik gestudeerd voor ingenieur. Het bouwtechnische team van Vattenfall werkt internationaal. Binnen ons team ben ik degene met de meeste nearshore ervaring en daarom is mij gevraagd bij Windplanblauw projectleider te worden.

Je hebt het over nearshore. Kun je dat toelichten?

Windplanblauw bestaat uit windmolens op land – onshore – en langs de kust van het IJsselmeer: nearshore. Windmolens op zee worden aangeduid als offshore.

Wat doe jij als projectleider nearshore?

Ik ben verantwoordelijk vanuit Vattenfall voor de realisatie van de windmolens in het IJsselmeer. Hiervoor ben ik de afgelopen 1,5 jaar vooral heel druk geweest met het meelezen in alle contracten die werden opgesteld. Ik bekijk dan of alles wat het team nodig heeft voor het bouwen, contractueel goed geregeld is. Nu het investeringsbesluit voor de buitendijkse windmolens is genomen, bereiden we ons voor op de bouw. Het is mijn verantwoordelijkheid om ervoor te  zorgen dat we alles hebben om te kunnen bouwen. Ook ben ik de brug tussen de projectorganisatie en Vattenfall. Ik heb dus met veel verschillende mensen en partijen te maken.

Een uitdaging?

Ja, het is best een uitdaging om alles ingekocht te krijgen. Heel veel partijen zijn al druk voor de windmolens op land. Nu heb ik ook partijen nodig voor op het water. Dat valt niet altijd mee. Het is voor het team dan ook een uitdaging om steeds weer oplossingen te vinden.

Wat maakt werken voor Windplanblauw zo leuk?

We werken met veel verschillende partners, dat is erg leuk. Ook de mensen binnen Windplanblauw zijn allemaal erg energiek en hebben veel talent. Ze zijn goed in wat ze doen en zijn heel professioneel. Dat maakt het werken voor Windplanblauw heel leuk!

Je bent nu vooral bezig met de voorbereiding. Waar kijk je naar uit?

Het moment dat er echt gebouwd gaat worden! Binnen Vattenfall Onshore Wind ben ik onderdeel van het bouwtechnische team, maar ik heb me al lang met de inkoopkant beziggehouden. Het lijkt mij erg gaaf als we straks echt aan de slag gaan en de buitenwereld ook ziet dat er iets gebeurt

Twitter

Reacties

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw bericht word na goedkeuring zichtbaar op de website.

Naam

Reactie:

Aanmelden nieuwsbrief?

Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief

Blogs

error: Copyright Windplanblauw