Blog

In gesprek met: Thomas Fhere, projectmanager Vestas

Windplanblauw wordt gebouwd door mannen en vrouwen in Flevoland. Van omgevingsmanagers tot uitvoerders en van kraanmachinisten tot timmermannen. In dit bericht stellen we Thomas Fhere, projectmanager Vestas.

Naam: Thomas Fhere
Werkgever: Vestas
Rol: Projectmanager

Wat Vestas doet voor Windplanblauw?

“Vestas ontwerpt, produceert, levert, installeert en test 37 Enventus V162 windturbines voor het project Windplanblauw. Momenteel bevinden we ons in de transport- en installatiefase die op 28 februari is gestart.”

Wat is jouw functie binnen Windplanblauw?

“Ik ben aangesteld als projectmanager voor het project en ik leid het totale bouwproject met als doel dat iedereen veilig en tevreden naar huis gaat, maar ook binnen het budget blijft, de planning gewaarborgd wordt en de verwachte kwaliteit wordt behaald.”

Hoe worden de windturbineonderdelen vervoerd?

“Om windturbines te bouwen zijn enorme prefab componenten nodig op de bouwplaats. Een turbine bestaat voornamelijk uit stalen torendelen, gondel, naaf, aandrijflijn en schoepen. Al deze componenten zijn zwaar en erg groot. Aangezien componenten uit China, Vietnam, Turkije en Denemarken komen, gaat het transport per schip, binnenvaart en vrachtwagen. De windmolenonderdelen komen sinds begin maart aan in Amsterdam , vanwaar ze worden overgeladen op een binnenschip en naar Flevokust Haven vervoerd worden. Vanaf hier worden de laatste 10 tot 15 kilometer per vrachtwagen afgelegd.”

Hoe worden de windturbines gebouwd?

“De componenten van de turbines worden met enorme kranen opgetild en vervolgens met elkaar verbonden met behulp van extra grote bouten. Alles wordt bedraad en vervolgens getest en in bedrijf gesteld door gespecificeerde technici. Klinkt eenvoudig, maar dat is het eigenlijk niet, want het proces omvat extra grote en zware componenten, enorme machines zoals kranen, elektriciteit en werken op hoogte.”

Wat maakt Winplanblauw tot een mooi project?

“Het project omvat de nieuwste Enventus-technologie, 37 turbines, een complexe opstelling ter plaatse inclusief vier hoofdkranen, een leuk team en enkele uitdagingen. En als je verder gaat dan die dagelijkse onderwerpen als projectmanager, vind ik het persoonlijk leuk dat de lokale agrariërs en lokale mensen vanuit dat project meedoen.”

Twitter

Reacties

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw bericht word na goedkeuring zichtbaar op de website.

Naam

Reactie:

Aanmelden nieuwsbrief?

Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief

Blogs

error: Copyright Windplanblauw