Blog

In gesprek met trainee uitvoerder Frédérique

Windpark Windplanblauw wordt gebouwd door mannen en vrouwen in Flevoland. Van projectleiders tot uitvoerders en van kraanmachinisten tot timmermannen. In dit bericht stellen we je voor aan Frédérique Batelaan, trainee uitvoerder bij Dura Vermeer voor Windplanblauw.

Wie: Frédérique Batelaan
Woonplaats: Rotterdam
Werkgever: Dura Vermeer
Rol in het project: trainee uitvoerder 

Hoe ben je op deze plek terechtgekomen?

“Ik ben in september gestart als trainee bij Dura Vermeer, wat betekent dat ik drie keer acht maanden een andere functie vervul. En voor de eerste acht maanden ben ik uitvoerder bij Windplanblauw! Ik heb een master Construction Management and Engineering op zak en nu ervaar ik dus voor het eerst hoe het is om écht met mijn laarzen in de klei te staan. Tijdens mijn studie was er geen verplichte stage, ik heb dus nog nooit een bouwproject van dichtbij meegemaakt. Daarom was het ook een bewuste keuze om als uitvoerder aan de slag te gaan.”

Wat doe je als trainee uitvoerder?

“Ik ondersteun de hoofduitvoerder civiel (betonbouw). Daarin leer ik super veel over van alles wat er met de uitvoering van de turbinefundaties te maken heeft. Het ene moment sta ik nog net niet met de betonpomp in mijn handen en het andere moment help ik bij het doen van keuringen. We checken bijvoorbeeld of de tekeningen overeenkomen met de werkelijkheid. Daarnaast zorgen we ervoor dat eventuele beschadigingen, bijvoorbeeld aan de heipalen, opgelost worden. Soms zijn het simpelere taken die wel heel belangrijk zijn. Is er op de RD-lijn (langs de Riverduintocht) bijvoorbeeld geen hout meer? Dan moet ik rondbellen waar er hout is en zorgen dat het daar terechtkomt.”

Windplanblauw is je eerste project. Wat valt je op?

“Het mooie van dit windpark is dat we 37 keer hetzelfde doen: de fundaties voor de windmolens bouwen. Voor mij is dat super leerzaam! De eerste keer lukt het me niet om een bepaalde taak alleen uit te voeren, de tweede keer gaat ’t iets beter en de derde keer kan ik het zelf. Zo krijg ik alle stapjes in het proces mee, van begin tot het eind.”

Je bent nu 1,5 maand aan de slag. Hoe gaat het?

“Ik heb niet voor ‘het uitvoeren’ gestudeerd, dus iedere dag leer ik weer nieuwe dingen. Juist dat vind ik zo leuk. Ik heb het hier dan ook erg naar m’n zin. Voor sommigen was het eerst wel even wennen: een vrouw als uitvoerder. Maar dat gaat nu hartstikke goed. Je moet natuurlijk niet vies zijn van met je voeten in de modder staan, maar dat vind ik gelukkig geen probleem! De afgelopen anderhalf jaar heb ik bijna alleen maar thuisgezeten, met m’n neus in de boeken. Ik vind het heerlijk om nu regelmatig buiten te komen en met collega’s in contact te zijn. We hebben een goed team, met collega’s die me graag helpen.”

Waarom wilde je voor Windplanblauw aan de slag?

“Ik ben nu 24 jaar oud en wil nog heel wat jaar op deze aarde rondlopen. Ik hoop dat de wereld er dan nog steeds uitziet zoals nu, maar een stuk groener. Ik vind het belangrijk dat we overgaan naar niet-fossiele brandstoffen. Maar ik realiseer me ook dat dit een grote omschakeling is – we zijn nu nog afhankelijk van onder andere aardgas. Om die omslag te maken, zullen we ook windparken moeten aanleggen. Mooi dat ik hier een steentje aan mag bijdragen. Als ik vanuit Rotterdam naar Swifterbant rijd ben ik altijd onder de indruk van het landschap. De dauw ligt over het land, de zon komt op en in de verte zie je die indrukwekkende windmolens liggen. Prachtig gezicht!”

Twitter

Reacties

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw bericht word na goedkeuring zichtbaar op de website.

Naam

Reactie:

Aanmelden nieuwsbrief?

Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief

Blogs

error: Copyright Windplanblauw