Blog

Maak kennis met Kees Lindhout, omgevingsmanager buitendijkse gedeelte Windplanblauw

Windpark Windplanblauw wordt gebouwd in Flevoland door mannen en vrouwen. Van projectleiders tot uitvoerders en van kraanmachinisten tot timmermannen. Hierbij stellen we je voor aan Kees Lindhout.

Naam: Kees Lindhout
Woonplaats: Rotterdam
Werkgever: Zelfstandige, ingehuurd door Windplanblauw
Rol: Omgevingsmanager windmolens IJsselmeer (nearshore)

Omgevingsmanager nearshore, wat houdt dit in?

“In april 2022 wordt gestart met de bouw van windturbines in het IJsselmeer. Ik ben verantwoordelijk om iedereen die gebruik maakt van het IJsselmeer te informeren over het project en ermee in gesprek te gaan. Dit is mijn eerste project als omgevingsmanager nearshore, dat is wel even wennen. Als je in een stad of op het land een project hebt, dan kijk je om je heen en zie je je stakeholders, de mensen/bedrijven die je moet informeren over het project. Nu is dat wel even anders, want als je bij het water staat zie je niet meteen wie je stakeholders zijn. Je moet echt op zoek. “

Waar krijg je mee te maken als omgevingsmanager nearshore?

“Als omgevingsmanager ben je in het algemeen de verbindende link tussen het project en de omgeving. Het is mijn taak om iedereen in de omgeving te voorzien van de juiste informatie: wat staat er te gebeuren, waar moet rekeningen mee gehouden worden en nog veel meer. Als omgevingsmanager is het mijn taak om problemen op te lossen, maar eigenlijk nog liever om de problemen voor te zijn door tijdig in gesprek te gaan met de omgeving.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging op dit moment?

“Voor mij is het belangrijk om mensen in het echt te spreken als er problemen zijn of onrust is met betrekking tot een project. Door Covid is dit nu lastig. Je moet alles online of via telefoon doen met als gevolg dat je een groot deel mist van de non-verbale communicatie. Je merkt dan veel minder snel of je iemands vragen of zorgen goed hebt begrepen en beantwoord.  Je hebt ook meer tijd nodig om vertrouwen te winnen, omdat iemand je niet in persoon ziet.”

Wanneer is jouw werk geslaagd?

“Als iedereen aan het eind van traject denkt: dit is het beste wat we met elkaar hebben kunnen realiseren. Ik woon niet in het gebied. Als ik klaar ben, ga ik door naar een ander project en zie het bij wijze van spreken nooit meer. De mensen in de omgeving leven er straks mee, als zij grotendeels tevreden zijn is het wat mij betreft geslaagd. Bij een project kan er altijd sprake zijn van overlast, maar als alles tot een minimum is beperkt en alle partijen zijn de afspraken nagekomen, dan heb je laten zien dat je een betrouwbare partij bent.”

Twitter

Reacties

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw bericht word na goedkeuring zichtbaar op de website.

Naam

Reactie:

Aanmelden nieuwsbrief?

Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief

Blogs

error: Copyright Windplanblauw