Nieuws

Judovereniging organiseert ‘Swifterrondje’

Een windpark voor en door de omgeving. Dat is het motto van Windplanblauw. Eén van de manieren waarop Windplanblauw wil bijdragen aan de leefbaarheid en de vitaliteit van de regio, is door sponsoring van lokale verenigingen, (sport)clubs en evenementen.

Judovereniging Budo Ryu Kenshin, opgericht in 2006, diende eerder dit jaar bij Windplanblauw een aanvraag in voor een sponsorbijdrage. Miranda Verschure, bestuurslid van de judovereniging, vertelt: “Toen wij de mogelijkheid voorbij zagen komen om een sponsorbijdrage aan te vragen, hebben wij deze kans meteen gegrepen. Het leek ons leuk om iets voor het dorp te organiseren, waarbij we ook de omgeving en de windmolens meenemen.”

‘Het Swifterrondje’

“Uiteindelijk hebben we ín oktober een fietstocht georganiseerd door heel Swifterbant. Dit was een groot succes. Mensen konden kiezen uit een rondje van 10 of 25 kilometer. De fietstocht ging langs lokale verenigingen, boerderijen en de in aanbouw zijnde windmolens van Windplanblauw. Tijdens de fietstocht waren ook veel verschillende activiteiten te beleven. Zo konden mensen deelnemen aan een pompoenfeest, op de fiets dwars door een sportschool fietsen en onderweg was er wat te eten en drinken uiteraard”, vertelt Miranda enthousiast.

Verschure sluit af: “Wij zijn erg blij dat Windplanblauw dit samen met ons mogelijk heeft gemaakt. Op deze manier konden we iedereen erbij betrekken en hebben veel mensen een leuke middag gehad. Zonder deze bijdrage had dit niet gekund.”

WinTfonds

De initiatiefnemers van Windplanblauw – SwifterwinT en Vattenfall – vinden het belangrijk dat een deel van de opbrengsten van de windmolens ten goede komen aan de omgeving. In 2020 en 2021 konden clubs en organisatoren van evenementen een sponsorbijdrage aanvragen bij Windplanblauw, voor activiteiten die bijdragen aan de gezondheid van dorpsbewoners, onderlinge verbinding en lokale duurzaamheid. Vanaf 2022 komt hiervoor het WinTfonds beschikbaar. Vanaf het moment dat de windmolens elektriciteit produceren, draagt Windplanblauw bovendien bij aan de Windfondsen van de gemeente Dronten en Lelystad.

Twitter

Nieuwsarchief