WinTfonds

WinTfonds

Bijdragen aan de leefbaarheid en vitaliteit van Swifterbant
Eén van de manieren waarop Windplanblauw bijdraagt aan de leefbaarheid en vitaliteit van de regio, is door sponsoring van verenigingen, (sport)clubs en evenementen in Swifterbant. 

Hiervoor richten wij het WinTfonds Swifterbant op. De initiatiefnemers van het windpark hebben een sterke verbondenheid met Swifterbant en het bijbehorende buitengebied. 

Het fonds krijgt een jaarlijks budget van €75.000 en start in 2022. Het is bedoeld voor initiatieven die de sociale cohesie in het dorp verbeteren, verenigingen ondersteunen en evenementen een impuls geven. Je kunt het zien als een voortzetting van de sponsorbijdragen die Windplanblauw de afgelopen tijd heeft uitgekeerd. 

Alle stichtingen, verenigingen, maatschappelijke organisaties en andere samenwerkingsverbanden in Swifterbant en het bijbehorende buitengebied komen in aanmerking voor financiering. Windplanblauw en Dorpsbelangen Swifterbant hebben samen de voorwaarden voor het fonds bedacht en vastgesteld waar de bijdragen aan besteed kunnen worden.

Gezocht: bestuurders
Voor het beheer van het WinTfonds Swifterbant zijn we op zoek naar bestuurders van het fonds, wonend in Swifterbant. Zij kunnen het fonds formeel mee oprichten. Bent of kent u iemand die daarvoor geschikt is? Dan kan diegene zich melden via info@windplanblauw.nl. Wij gaan dan met deze persoon in gesprek.

Het WinTfonds Swifterbant staat los van de Windfondsen Dronten. Daarin storten zowel Windplanblauw als  Windplan Groen een gebiedsgebonden bijdrage vanaf het moment dat de turbines draaien. Meer informatie hierover vindt u op https://www.dronten.nl/duurzaam

Aanmelden nieuwsbrief?

Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief
error: Copyright Windplanblauw