Blog

Aan het woord: Wouda Installatietechniek uit Dronten

Windplanblauw vindt het belangrijk dat lokale ondernemers mee kunnen bouwen aan het windpark. Hiervoor brengt Windplanblauw Flevolandse ondernemers in contact met de hoofdaannemers. Hoe het is om als lokale ondernemer mee te werken aan een dergelijk project, daarover vertelt Gerrit Pleiter, projectleider bij Wouda Installatietechniek, meer.

Hoe is de samenwerking tot stand gekomen?

Gerrit: “Vanuit Hitachi werden wij benaderd allereerst voor Windpark Zeewolde. De samenwerking tijdens het project verliep goed, waarna we gevraagd zijn ook mee te werken aan de bouw van Windplanblauw.”

Wat vind je ervan dat je als lokale partij mag meewerken aan Windplanblauw?

Gerrit: “Om als lokale ondernemer mee te mogen werken aan zo’n project in je eigen omgeving is natuurlijk erg mooi. Normaal zie je bij dit soort projecten dat er vaste partijen zijn met wie er samengewerkt wordt en dat lokale ondernemers vaak niet betrokken worden. Het is goed dat Windplanblauw dat wel doet. Op deze manier kunnen wij laten zien wat we kunnen en kunnen wij ook weer andere lokale partijen erbij betrekken. Als Wouda werken wij namelijk ook veel samen met lokale ondernemers, zij maken nu dus ook deel uit van Windplanblauw.”

Wat doet Wouda voor Windplanblauw?

Gerrit: “Wij zorgen ervoor dat alle bekabeling in orde wordt gemaakt. Niet de bekabeling van de windmolens zelf, maar de bekabeling vanuit het onderstation, de meterkast van het windpark. Het onderstation bestaat uit een schakeltuin, de transformatoren en het gebouw met de meet- en regelapparatuur. Wij leggen de kabels aan naar het gebouw waar de meet- en regelapparatuur staat. Verder verzorgen we alles in het gebouw. Van de lampen tot de stopcontacten en we zorgen ervoor dat alle laag- en middenspanning schakelkasten aan de transformatoren worden verbonden. Op deze manier kunnen de windmolens op afstand gemonitord worden. Voor iedere lijn waar de windmolens gebouwd worden, leggen wij de kabels naar dit gebouw aan.”

Bedrijvenmarkt voor lokale ondernemers

Gerrit sluit af: “De bedrijvenmarkten die georganiseerd worden, geeft ondernemers de kans om hun diensten aan te bieden. Ik denk dat dit zeker waardevol is.”
Wil jij als lokale ondernemer ook meewerken aan de bouw van Windplanblauw op land en op het IJsselmeer? Op donderdag 3 februari en donderdag 24 maart organiseert Windplanblauw twee bedrijvenmarkten. Donderdag 3 februari van 13.30-15.30 uur krijgen bedrijven de kans om online kennis te maken met Windplanblauw en de hoofdaannemers Ballast Nedam, Mammoet (IJsselmeerdijk) en Vestas (op land). Donderdag 24 maart kun je kennis maken met GE Renewable Energy (windturbines IJsselmeer) en F&B Group (sanering bestaande windmolens IJsselmeerdijk).

Aanmelden voor de bedrijvenmarkt van 3 februari kan tot en met 31 januari hier. Vanwege de coronamaatregelen vindt deze online plaats. Aanmelden voor de bedrijvenmarkt op 24 maart kan tot en met 22 maart. Indien mogelijk zal deze fysiek plaatsvinden.

Aan de bedrijvenmarkt kunnen maximaal 40 bedrijven deelnemen, dus meldt u snel aan, want vol is vol! De gegevens van alle bedrijven die zich aanmelden, worden doorgegeven aan de hoofdaannemers.

Twitter

Reacties

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw bericht word na goedkeuring zichtbaar op de website.

Naam

Reactie:

Aanmelden nieuwsbrief?

Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief

Blogs

error: Copyright Windplanblauw