Blog

Kennismaken met omgevingsmanager Evelien Brascamp

Windplanblauw wordt gebouwd door mannen en vrouwen in Flevoland. Van omgevingsmanagers tot uitvoerders en van kraanmachinisten tot timmermannen. In dit bericht stellen we je voor aan de nieuwe omgevingsmanager van Dura Vermeer: Evelien Brascamp. Wat doet ze? Wat betekent dit voor de omgeving? En wat kun je de komende periode van haar verwachten?

Wie: Evelien Brascamp
Woonplaats: Utrecht
Werkgever: Zelfstandige in opdracht van Dura Vermeer
Rol: Omgevingsmanager 

Vertel eens wat meer over jezelf.

“Een paar weken geleden ben ik gestart als omgevingsmanager bij Dura Vermeer. De afgelopen jaren heb ik bij verschillende projecten op het gebied van verkeer, mobiliteit en infrastructuur gewerkt. En nu dus voor Windplanblauw!”

Je bent omgevingsmanager. Wat houdt dit in?

“Als omgevingsmanager ben ik de spil tussen de projectorganisatie intern en de omgeving daarbuiten. Het bijzondere van Windplanblauw is dat wij op grond van agrariërs werken. Daarbij is het heel belangrijk dat we werken volgens goede afspraken.”

Goede afspraken maken is belangrijk. Kun je hier een voorbeeld van geven?

“Ja zeker. We maken bijvoorbeeld afspraken over hoe we de percelen na de bouwfase weer opleveren en afspraken op het gebied van ecologie, archeologie, vergunningen, verkeer en meer. Dat doe ik natuurlijk niet allemaal alleen. We hebben een mooi team dat iedere dag hard werkt om de planning te halen en volgens afspraak te werken. Gertjan (andere omgevingsmanager van Dura Vermeer, red.) blijft het aanspreekpunt voor agrariërs als zaken anders gaan dan bedacht of gepland. Daarnaast werk ik veel samen met de omgevingsmanagers van Windplanblauw, zoals Marit en Arjan.”

Waar krijg je mee te maken als omgevingsmanager?

“Ik merk dat collega’s ervan doordrongen zijn dat ze op het terrein van anderen werken. Natuurlijk gaat er weleens iets mis. Bijvoorbeeld als een nieuwe collega of iemand van een onderaannemer start op het project. Dan lezen ze het protocol of een notitie wel, maar interpreteren ze het net iets anders dan het bedoeld is. Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. We proberen dit zoveel mogelijk te voorkomen door heldere afspraken te maken.

Maar het blijft een uitdaging. De uitvoering is ontzettend dynamisch. Er kan, bij wijze van spreken, vandaag zomaar een graafmachine op de stoep staan om bepaalde werkzaamheden uit te voeren, terwijl dat gisteren nog niet bekend was. Voor je het weet zijn ze buiten weer aan het werk, zonder dat we de perceeleigenaren op tijd hebben kunnen informeren. Dat is natuurlijk erg vervelend, want hun activiteiten gaan ook door. Dus dat proberen we echt te verbeteren.”

Wanneer is jouw werk geslaagd?

“Eigenlijk kun je het nooit helemaal goed doen. Continu maken we een afweging tussen belangen van verschillende mensen. En helaas kunnen we nooit iedereen tevredenstellen. Voor Windplanblauw wil ik, samen met Windplanblauw, toewerken naar duidelijke afspraken met perceeleigenaren over de eindsituatie. Zodat we allemaal hetzelfde beeld hebben van hoe het terrein achtergelaten wordt als we hier in april 2023 weggaan. En natuurlijk is het ook leuk om te horen als de zaken wél goed gaan. Zo liet een perceeleigenaar onlangs weten dat de kabeltrekploeg net werk had afgeleverd. Dat horen we graag en geven we uiteraard door aan het team!”

Wat kunnen we komende periode van je verwachten?

“De komende periode ga ik me onder andere bezighouden met de perceelpaspoorten, waarin we per perceel vastleggen wat de afspraken zijn. Dat klinkt heel formeel, maar is uiteindelijk maatwerk én mensenwerk. We zijn allemaal mensen met belangen, emoties en geschiedenis. En daar mag ik soep van koken. Dat is een uitdaging, maar ik geniet er iedere dag van. Daarbij is geen dag overigens hetzelfde. Cliché, maar waar.”

Twitter

Reacties

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw bericht word na goedkeuring zichtbaar op de website.

Naam

Reactie:

Aanmelden nieuwsbrief?

Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief

Blogs

error: Copyright Windplanblauw