Blog

Even voorstellen: Andree Troost, portier bij Windplanblauw

Je hebt ze wellicht wel eens zien zitten; de portiers bij de ingangen naar de bouwlocaties bij de vier windmolenlijnen. Een van hen is Andree Troost. Vier dagen in de week houdt hij de wacht bij de ingang langs de Rendiertocht. 

Wat houdt jouw werk precies in?
“Als portier controleren we iedereen die het bouwterrein op wil. We checken of ze de juiste papieren en pasjes hebben. Zowel bouwpersoneel als bezoekers. Bij bezoekers kijken we ook of iedereen onder de juiste begeleiding komt en of ze volledige persoonlijke beschermingsmiddelen aanhebben, zoals een helm, hesje, veiligheidsbril en werkschoenen. Als dit niet het geval is, mogen ze het bouwterrein niet op, omdat het dan niet veilig is.

We houden ook nauwlettend toezicht op het bouwterrein. Zoals op de parkweg, die moet namelijk altijd vrij blijven zodat de hulpdiensten er makkelijk overheen kunnen in het geval van calamiteiten. Collega’s mogen dus niet parkeren op de weg. Doen ze dat wel, dan vraag ik of ze ergens anders willen parkeren. Bijvoorbeeld in de berm. Als we iets op de bouwlocatie zien wat niet helemaal klopt, dan rapporteren we dat aan de veiligheidsmanager. En we zijn ook de gastheer van de bouwlocatie. Zo zet ik graag een kopje koffie voor de mensen of maak ik een praatje met de collega’s; dat soort dingen.”

Hoeveel mensen zie je dan op een dag?
“Dat verschilt per week. De ene week rijden vrachtwagens die het bouwterrein op willen af en aan. De andere week is het heel rustig. Wanneer het bouwverkeer vaker op dezelfde dag langskomt – bijvoorbeeld om zand te storten – dan checken we de eerste keer de papieren en vervolgens krijgen ze een nummer op de voorruit, zodat we weten dat de papieren in orde zijn en we ze door kunnen laten rijden. Een paar weken geleden was het heel druk, omdat ze direct naast mijn werkplaats de eerste heipaal erin zetten. Maar sommige dagen zijn hier minder werkzaamheden en dan heb ik het minder druk.”

En bevalt het?
“Zeker! Ik zit hier nu sinds april en ik vermaak me goed. Er hangt een fijne collegiale sfeer en we zitten op een mooie plek. Ik zit hier midden in een mooi landbouwgebied. Overal waar ik om me heen kijk, zie ik groen. Afgelopen voorjaar was faunabeheer druk in de weer op de velden om te kijken of vogels ergens een nestje hadden gemaakt. En we zien natuurlijk veel mensen voorbijrijden, fietsen of hardlopen. Een enkele keer rijdt er iemand door tot het hek om even te spieken en te vragen wat we doen. Dan vertel ik enthousiast wat er hier allemaal gebeurt. Het is hier goed vertoeven, die vier dagen in de week. De vijfde dag zit er een andere collega. En nu heb ik drie weken vrij tijdens de bouwvak (week 30, 31, 32, red.), ook fijn!”

Twitter

Reacties

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw bericht word na goedkeuring zichtbaar op de website.

Naam

Reactie:

 1. Gefeliciteerd Andre .met je werk
  Ik zou graag een keer langs willen komen om een praatje met jou te maken heb nu de tijd ( met pensioen) gr Jan Blekkenhorst

  Jan Blekkenhorst says:
 2. Heel veel succes Andre!
  Lijkt mij een prachtige werkplek.
  Rens en Roely

  roelyrens@gmail.com says:
 3. Over hoeveel windmolens gaat het eigenlijk?

  M.K. van Bodegom says:
 4. Leuk werk.ik wil graag in contact komen met marc jansen, ik ben vriligheidskumdige en woon on dronten

  Wiers says:

Aanmelden nieuwsbrief?

Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief

Blogs

error: Copyright Windplanblauw