Blog

Even voorstellen: Dennis Hendriks, hoofdwaarnemer bij Windplanblauw

Officieel is hij pas 1 april begonnen met zijn nieuwe baan als hoofdwaarnemer bij Windplanblauw, maar ondertussen heeft hij al een heel aantal grondeigenaren en -gebruikers ontmoet. Aan de telefoon of aan de keukentafel. “In deze fase van het project komen de praktische mensen om de hoek kijken. Ik ga met een open vizier elk gesprek in”, vertelt Hendriks.

De senior projectmanager studeerde Vliegtuigtechniek, liep stage bij de Luchtmacht en woonde in de jaren negentig in Duitsland om daar bij een aantal kleinere luchtvaartondernemingen te werken. “Eenmaal terug in Nederland heb ik van 1996 tot 2002 bij de Marine Luchtvaartdienst in Den Helder gewerkt (groep helikopters). Later maakte ik de overstap naar General Electric (GE), sectie vliegtuigmotoren. Van 2010 tot 2018 was ik operations leader en senior project manager windenergie bij  GE in Duitsland. Sinds kort ben ik zelfstandig ondernemer en op dit moment rond ik mijn werkzaamheden als site manager bij het onderhoud van de N33 bij Veendam af. Ik kijk uit naar mijn nieuwe job bij Windplanblauw!”

“Waar ik aan begin maak ik af.”

Welke leerpunten uit vorige projecten neem je mee naar de polder?
“Ik zie bij Windplanblauw drie fases; ontwikkeling, uitvoering en exploitatie. Mijn opdracht is dat wat in de ontwikkelingsfase is afgesproken, uitgevoerd wordt. De zakelijke rechten zijn mijn leidraad. Bij andere projecten heb ik meegemaakt dat sommige grondeigenaren en -gebruikers voor iets hadden getekend, waarvan zij in de uitvoeringsfase zeiden ‘dat wist ik niet’. Bepaalde juridische stukken zijn moeilijk leesbaar. Voor mij is het NU belangrijk. Mijn communicatiestijl is open en respectvol, ik ga geen onderwerp uit de weg en heb geen tweede agenda. Ik wil met alle betrokkenen in gesprek blijven. Ik ben het eerste aanspreekpunt voor mensen die vragen hebben over de uitvoering en de bouwwerkzaamheden van Windplanblauw.”

Wat is zo leuk aan je werk?
“Samen iets groots neerzetten, samen iets aangaan, dat maakt mijn werk ontzettend boeiend. Windplanblauw doen we met elkaar om uiteindelijk samen trots op terug te kunnen kijken. Ik ga ervoor! En ik zeg altijd: waar ik aan begin, maak ik af, daar mogen mensen mij aan houden.”

Dennis Hendriks is als hoofdwaarnemer eerste aanspreekpunt vanuit Windplanblauw rond de dagelijkse uitvoering en de bouwwerkzaamheden van het windpark. Hij is bereikbaar op werkdagen tussen 8:00u en 17:00u via e. info@windplanblauw.nl en via de Windplanblauw BouwApp. 

Twitter

Blogs