Blog

Even voorstellen: Henk van der Woude, gebiedsconciërge Windplanblauw

De bouwwerkzaamheden van Windplanblauw zijn in volle gang. Hier werken veel mensen aan mee. Zo ook Henk van der Woude, ondernemer in Swifterbant.

“Ik heb al jaren een autogarage in Swifterbant en kan echt niet stilzitten. Dus toen ik merkte dat ik wat tijd over hield ben ik op zoek gegaan naar werkzaamheden buiten mijn garagebedrijf om. Ik huur een pand van de eigenaren van Breure en heb daar een balletje opgegooid. Zij hebben mij gewezen op de vacature van gebiedsconciërge Windplanblauw bij Dura Vermeer. Ik ben het gesprek aangegaan en mocht aan de slag.”

Van der Woude had geen kennis van en ervaring als gebiedsconciërge. Daarom heeft hij eerst een aantal cursussen en trainingen gevolgd. Een belangrijke cursus die hij moest behalen was VCA VOL. Tijdens deze cursus leer je aandacht te hebben voor alle aspecten die te maken hebben met veiligheid, gezondheid en milieu. Na het behalen van dit diploma mocht Henk aan de slag als gebiedsconciërge.

“Als garagehouder had ik geen ervaring met de bouw en zeker niet met de bouw van windparken. Maar dat maakt het juist zo leuk! Ik leer heel veel. Iedere ochtend en einde van de dag rij ik langs alle lijnen waar het windpark wordt gerealiseerd. Daar check ik of het hekwerk er nog goed bijstaat. Ook controleer ik of iedereen de juiste kleding aan heeft: hesjes, helmen, veiligheidsschoenen etc. Een ander belangrijk punt waar ik op let is dat het bouwverkeer zich houdt aan de verkeersregels: rechts op en af. Deze regel is belangrijk voor de veiligheid van de weggebruikers in het gebied.  Zie ik iets dat niet klopt, dan spreek ik de mensen daarop aan of ik geef het door aan de uitvoerders of de HSSE-manager.”

Niet alleen overdag is Henk te vinden in het gebied. Ook ’s avonds en ‘s nachts kan het zijn dat hij naar het gebied gaat. “Als het alarm van het cameratoezicht afgaat, dan kijk ik wat er aan de hand is. Meestal zijn het mensen die de hond uitlaten, maar ja je weet nooit met welke intenties mensen er zijn.”

Wat het werk zo leuk maakt voor Van der Woude? “Ik leer veel, heb erg leuke collega’s en zit even in een hele andere business. Het voelt heel fijn om weer collega’s te hebben na 2 jaar alleen te hebben gewerkt. En die me ook echt betrekken bij Windplanblauw. Het is valt heel goed te combineren met mijn autogarage waar ik op afspraak werk. Zeker niet onbelangrijk is dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen aan de ontwikkeling van het gebied.”

Twitter

Reacties

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw bericht word na goedkeuring zichtbaar op de website.

Naam

Reactie:

 1. Inwoner van Swifterbant en zoals Henk al aangeeft , komen we elkaar in de avond nog wel is tegen .Ik lopend met de hond , en Sem komt Henk dan even begroeten.
  Ook ben ik nieuwsgierig hoe dagelijks de vorderingen zijn,dit al vanaf het begin. Dan zie je pas wat er allemaal bij komt kijken om dit project goed te laten verlopen. Alleen al de infrastructuur hiervoor is indrukwekkend.
  Allen veel succes en op naar weer een schoner stukje Nederland .

  Edo van Tamelen says:
 2. welkom.

  willem de preijker. says:
 3. Mijn vader, Henk Van der Woude kan dit werk heel goed???

  Anne! ❤️ says:

Aanmelden nieuwsbrief?

Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief

Blogs

error: Copyright Windplanblauw