Blog

“Ik kijk vooruit”

Steef van Baalen, Senior Projectleider bij Windunie en omgevingsmanager bij Windplanblauw, zit al ruim 15 jaar in de energie. “Voordat ik in 2017 bij Windunie en Windplanblauw aan de slag ging, werkte ik bij een adviesbureau aan verschillende projecten op het gebied van water en energie. Ik doe er alles aan om de kwaliteit van leven voor onszelf én voor de generaties na ons te verbeteren.”

“Ik ben verantwoordelijk voor de randvoorwaarden om Windplanblauw te ontwikkelen. Denk aan het verkrijgen van vergunningen, ruimtelijke besluiten en afstemming met de omgeving.” – Steef

Alle neuzen dezelfde kant op

“Mijn rol bij Windplanblauw is het uitstippelen van een gedegen route, om zo de vergunningen te verzorgen. Ik vind het heel belangrijk om de lokale gemeenschap hier actief in te betrekken. Iedereen vindt er tenslotte wat van en dat is ook hun goed recht. Wij gaan de dialoog aan, komen met oplossingen en zorgen ervoor dat iedereen hetzelfde doel voor ogen heeft.”

Duurzame energie

“Problemen wil ik altijd bij de bron aanpakken. Dus ook als het gaat om het realiseren van een duurzame toekomst. Om dit te doen, moeten we klimaatverandering afremmen en dat kan met duurzame energie. De komende 20, 30 jaar is een goede ruimtelijke inpassing van duurzame energiebronnen dé uitdaging voor Nederland.”

“Ik krijg energie van belangrijke mijlpalen. Zo hebben we een week eerder dan gepland de SDE+ subsidie ingediend.” – Steef

Toekomst Windplanblauw

“We kijken vooruit en zijn onder andere bezig met de vergunningen van fase 2. Hoe we deze het beste kunnen aanvragen, passend binnen het vervolgproces, bespreken we met het bevoegd gezag. Zo komen we tot de beste resultaten. Ook de afspraken met verschillende stakeholders in verschillende gremia staan gepland.”

Twitter

Blogs