Blog

“Vertegenwoordiger van het gebied”

Arend Heida is melkveehouder en eigenaar van twee windturbines en sinds een jaar ook voorzitter van de STAK: de stichting administratiekantoor van aandelen in SwifterwinT bv, die de aandeelhouders van SwifterwinT vertegenwoordigt. “Toen de plannen van Windplanblauw mij ter ore kwamen, wilde ik er graag bij betrokken zijn. Iemand moet het voortouw nemen, dacht ik. Ik meldde me daarom aan als bestuurslid van de STAK, werd vervolgens penningmeester en ben een jaar geleden in de rol van voorzitter gekropen.”

“Windplanblauw is een goed, mooi en ambitieus project, waar ik graag bij betrokken ben. Ook de samenwerking met verschillende betrokken partijen, zoals Nuon (tegenwoordig Vattenfall), is interessant om van dichtbij mee te maken.”

“De samenwerking met Vattenfall is goed, we zijn echt gelijke partners” – Arend

Van bestuurslid tot voorzitter

“Omdat ook mijn eigen windmolens gesaneerd moesten worden, wilde ik precies weten wat er allemaal ging gebeuren. Toen er een voorzitter voor de STAK gezocht werd, heb ik mezelf afgevraagd of dit iets voor mij was. Kon ik het combineren met mijn eigen bedrijf? Hebben anderen ook vertrouwen in mij als voorzitter? Gelukkig kreeg ik zowel van de STAK als van mensen buitenaf veel steun, dat was voor mij doorslaggevend: dit ga ik doen.”

“Wij van de STAK zijn de spil tussen de directie SwifterwinT bv en aandeelhouders” – Arend

“De STAK vertegenwoordigt alle aandeelhouders in het project. We keuren investeringen goed en denken na over hoe we de financiering bereiken. Het leuke aan de rol van voorzitter is de verbinding tussen de directie SwifterwinT bv met projectorganisatie Windplanblauw, de STAK en de bewoners en ondernemers uit het projectgebied. Ik word dan ook regelmatig aangesproken of gebeld; mensen weten mij te vinden.”

Twitter

Reacties

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw bericht word na goedkeuring zichtbaar op de website.

Naam

Reactie:

Aanmelden nieuwsbrief?

Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief

Blogs

error: Copyright Windplanblauw