Blog

“Al jaren lang in de windenergie”

Stephan de Clerck, directeur SwifterwinT bv, zit al jaren in de windenergie. “Ik ben vanaf het begin betrokken bij windenergie in Flevoland in het algemeen en bij Windplanblauw. De hele transitie van een individuele aanpak naar het daadwerkelijke samenwerken heb ik in het bijzonder meegemaakt; de pioniers en de overheid ondernamen vroeger namelijk veel meer ‘ad hoc’ stappen als het ging om windenergie. Dronten kwam als eerst met de wens om structuur aan te brengen. Ook provincie Flevoland wilde windenergie groter aanpakken, zij zagen dat er veel mensen bij betrokken moesten en wilden worden. Daarom is in 2010 besloten iedereen erbij te betrekken en in 2015 zijn verschillende verenigingen samengekomen.”

“Windplanblauw is ontstaan vanuit de behoefte om samen aan duurzame energie te werken” – Stephan

Ervaring

“Ik zit inmiddels al jaren in de windenergie. Momenteel vorm ik samen met Jeroen Holman en Herman Vermeer het bestuur van SwifterwinT BV, maar ik begon ooit als vicevoorzitter van de Windunie. Ook heb ik met diverse agrariërs twee windparken ontwikkeld. Al met al ben ik nu een kleine 20 jaar bestuurlijk actief in de sector.”

“Uiteindelijk gaat het om onze kinderen. De toekomst. Via duurzame windenergie kunnen we echt een bijdrage leveren.” – Stephan

“Het is belangrijk om alles aan de voorkant met alle betrokken partijen goed door te nemen. Soms is dat lastig, iedereen heeft tenslotte andere belangen en kijkt anders tegen zo’n groot windpark aan, dat is ook logisch. Belangrijk is om het gesprek aan te blijven gaan; zo moesten we bijvoorbeeld iedereen ‘on board’ hebben om de oude winturbines te saneren. Dat is gelukkig gelukt. Juist daar zit de uitdaging ‘m ook in: ervoor zorgen dat iedereen samenwerkt om hetzelfde doel te bereiken, is ook voor mij een leerzame rol.”

Twitter

Reacties

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw bericht word na goedkeuring zichtbaar op de website.

Naam

Reactie:

Aanmelden nieuwsbrief?

Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief

Blogs

error: Copyright Windplanblauw