Nieuws

Werkzaamheden op land: verwijderen tijdelijke bruggen

Op dit moment zijn we bezig met het verwijderen van de twee tijdelijke bruggen over de Swiftervaart.

De afgelopen weken zijn de constructies helemaal vrijgegraven. Deze week zijn we gestart met het verwijderen van de bovenste brugdelen. Deze werkzaamheden kunnen we allemaal nog vanaf de wal uitvoeren. Op de foto’s kun je zien hoe we daar te werk gaan!

Vanaf volgende week worden ook werkzaamheden vanaf het water uitgevoerd, om de constructie in het water te verwijderen. De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf grote pontons in het water.

Wat betekenen deze werkzaamheden voor de omgeving?

  • De Swiftervaart is van 6 t/m 31 maart gestremd voor vaarverkeer. De vaart is vanaf 1 april weer bevaarbaar, dus in het Paasweekend kan er weer gevaren worden!
  • De noordzijde van de RT en de ET lijn (dus de twee oostelijke lijnen) zijn nu niet meer vanaf de Dronterringweg bereikbaar. Daarom is er meer bouwverkeer op de Elandweg. De grote transporten rijden weg via de Ketelmeerdijk en bouwverkeer rijdt maximaal 60km/u.
  • Vanaf maart zien we steeds meer broedende vogels, waaronder veel zwanen. Rondom de werkzaamheden in de vaart is het riet weggemaaid, zodat vogels die graag aan de waterkant broeden een ander plekje zoeken voor een nest. Zo voorkomen we dat we broedende vogels storen met onze werkzaamheden.
Twitter

Reacties

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw bericht word na goedkeuring zichtbaar op de website.

Naam

Reactie:

Nieuwsarchief

Aanmelden nieuwsbrief?

Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief
error: Copyright Windplanblauw