Nieuws

Bouwwerkzaamheden op land

Eerste fundaties gereed

Op 17 september heeft hoofdaannemer Dura Vermeer de eerste van in totaal 37 windmolenfundaties op land gereed gemaakt. Hiermee is een belangrijke mijlpaal in de bouw bereikt. Lees hier wat er komt kijken bij de bouw van de fundaties.

Inmiddels zijn er zes fundaties gereed. Ook is er de afgelopen periode verder gewerkt aan de wegen en kraanopstelplaatsen. Tot en met het eerste kwartaal van 2022 werken we verder aan de overige fundaties. De heiwerkzaamheden langs de Klokbekertocht en de Vuursteentocht zijn inmiddels afgerond. Tot de kerst gaan we verder met de heiwerkzaamheden aan de Rivierduintocht, Elandtocht en Rendiertocht (resp. RD-lijn, ET-lijn en RT-lijn, zie kaartje).

Swifterbos

Vanwege de bever die zich in het Swifterbos bevindt, konden we tijdens het paarseizoen niet aan de slag bij de zuidelijke Rivierduintochtlijn. Sinds september is die periode voorbij. We zijn deze maand gestart met de werkzaamheden voor de fundaties op deze locaties. Op dit moment zijn we hier bezig met de grondwerkzaamheden. Begin 2022 leggen we een natuurvriendelijke oever aan in het bos, zodat het nog aantrekkelijker wordt voor de bever om hier te verblijven. Informatie hierover volgt later.

Kabelwerkzaamheden parkkabels

Afgelopen periode is er ook hard gewerkt aan de aanleg van de parkkabels. Hoe dat precies in zijn werk gaat, zie je in onze volgende bouwvlog. Komende periode worden de laatste kabels ingeploegd in de grond. In totaal zit er nu ongeveer 85 kilometer aan kabels in de grond voor Windplanblauw, met nog 65 kilometer te gaan. We verwachten de kabelwerkzaamheden eind november af te ronden. Ook zorgen we dat de ‘werkstroken’ weer in oude staat hersteld worden. De weersomstandigheden spelen hierbij een grote rol.

Bouw van het onderstation

Rond deze tijd wordt het beton gestort van het onderstation. Vervolgens wordt het onderstationsgebouw samengesteld, dat in delen wordt aangevoerd. In de opvolgende weken wordt een begin gemaakt met de opbouw van de schakeltuin. Alle secties van het 150KV exportkabeltracé zijn aangelegd, inclusief de moffen (koppelstukken) die alle 1,1 km lange secties aan elkaar verbinden. Deze 150KV exportkabel loopt van het onderstation tot aan het TenneT station tegen over de Maximacentra

Twitter

Reacties

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw bericht word na goedkeuring zichtbaar op de website.

Naam

Reactie:

Nieuwsarchief

Aanmelden nieuwsbrief?

Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief
error: Copyright Windplanblauw