Nieuws

Tweede Open Winddag tijdens Tulpenroute

Na het succes van vorig jaar organiseert Windplanblauw op zaterdag 20 april 2019 voor de tweede keer een Open Winddag. Bij de Kalverschuur in Swifterbant kunnen bezoekers zich laten informeren over de laatste stand van zaken rondom het windpark, Vriend worden van Windplanblauw en zich aansluiten bij diverse interessante excursies. “De Kalverschuur ligt aan de Tulpenroute en diezelfde dag vindt ook de start en finish van de Tulpenloop op deze locatie plaats”, vertelt Stephan de Clerck, bestuurslid van SwifterwinT BV. “We nodigen automobilisten, fietsers en wandelaars die de route volgen van harte uit een stop te maken bij de Open Winddag.”

Tijdens de Open Winddag van vorig jaar maakten veel mensen voor het eerst kennis met het project.  “Bezoekers leerden ons toen echt kennen, we waren een relatief nieuw begrip,” legt Stephan de Clerck uit. “Inmiddels zijn de eerste ontwikkelingen al zichtbaar in het gebied. Zo staan er sinds november twee meetmasten, en ook op het gebied van archeologie gaat er het een en ander gebeuren.” Tijdens de Open Winddag van 20 april aanstaande kunnen bezoekers deze ontwikkelingen met eigen ogen zien; zo staat er een excursie naar een van de windmeetmasten en een archeologische excursie op het programma.

“De twee windmeetmasten brengen het windklimaat van het projectgebied in kaart.
We leggen bezoekers hier graag het belang van uit.”
– Stephan de Clerck, bestuurslid SwifterwinT BV

Een divers programma
Met de Open Winddag wil Windplanblauw een interessante open dag neerzetten waar bezoekers alles te weten komen over het project en op welke manieren er geparticipeerd kan worden. “We zien graag dat bezoekers zich tijdens de Open Winddag ook als Vriend van het project aanmelden”, vertelt Henk Kouwenhoven, senior development manager bij Vattenfall. “De Vrienden denken mee over verschillende zaken, zoals de obligaties en stroomafname. Daarnaast zijn ze als eerste op de hoogte en krijgen ze diepgaandere informatie over het project, bijvoorbeeld tijdens inhoudelijke excursies. ”

“Als Vriend van Windplanblauw ben je als eerste op de hoogte van de plannen”
– Henk Kouwenhoven, senior development manager bij Vattenfall

Locatie en tijd
De Open Winddag op zaterdag 20 april is in de Kalverschuur in Swifterbant, als unieke stop aan de Tulpenroute. Bezoekers kunnen tussen 11.00 en 15.00 uur op ieder gewenst moment een bezoek brengen en zich op een leuke manier laten informeren. Benieuwd? Ga naar www.windplanblauw.nl.

Twitter

Nieuwsarchief