Nieuws

Windplanblauw biedt meer inzicht in plannen windpark tijdens Windsafari

Windplanblauw organiseert op woensdag 18 juli een Windsafari; geïnteresseerden krijgen die avond de mogelijkheid om samen met de initiatiefnemers van het project het gebied te verkennen. Waar komen de turbines te staan en hoe klinken ze? Dit en meer wordt tijdens de twee uur durende safari besproken. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@windplanblauw.nl.

“We willen omwonenden zo goed mogelijk informeren over het nog te realiseren windpark. We gaan daarom het gebied in en beantwoorden ter plekke vragen van geïnteresseerden.” – Stephan de Clerck, bestuurslid SwifterwinT BV

Aansluiting op inloopbijeenkomsten

In juli heeft Windplanblauw samen met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat op vier locaties (Urk, Lelystad, Dronten en Swifterbant) inloopbijeenkomsten georganiseerd. “We doen er alles aan om omwonenden en geĂŻnteresseerden zo goed mogelijk te informeren over onze plannen”, legt Stephan de Clerck uit. “Daarnaast heeft iedereen de kans om iets van de plannen te vinden. De vergunningen, het inpassingsplan en het milieueffectrapport liggen tot en met 8 augustus ter inzage; wie wil kan daarop een zienswijze indienen.”

Windsafari Windplanblauw

Tijdens de twee uur durende rit komen omwonenden en initiatiefnemers van het nog te realiseren windpark samen. “In principe is de safari interessant voor iedereen die wil ervaren hoe een windmolen klinkt en nieuwsgierig is naar hoe het gebied er met nieuwe windmolens uiteindelijk uit komt te zien”, vertelt Henk Kouwenhoven, Senior Development Manager bij Vattenfall.

Data, locatie en tijden

Windplanblauw organiseert de windsafari op woensdagavond 18 juli van 19.00 tot 21.30 uur. Het vertrek is vanaf de Maalstroom 2 in Swifterbant. Er is in de bus uitsluitend plek voor de mensen die zich hebben aangemeld, dit kan door een mail te sturen naar info@windplanblauw.nl. Per safari is ruimte voor maximaal 25 personen.

Twitter

Nieuwsarchief