Nieuws

Vrouwen in de techniek en aan het werk voor Windplanblauw

Vandaag is het de Internationale dag voor vrouwen in de techniek*. Tijd dus om een vrouwelijke ingenieur van Windplanblauw in het zonnetje te zetten! Chantal Beuwer is procesmanager bij Dura Vermeer. Hoe is ze hier terechtgekomen en wat houdt haar werk precies in?

“Ik heb de hogere technische school (HTS) gedaan, civiele techniek”, zo vertelt Chantal. “Daarna was ik tien jaar werkvoorbereider bij een civiele betonbouwer. Vervolgens ben ik bij Dura Vermeer binnengekomen als werkvoorbereider infra en in de afgelopen 14 jaar doorgegroeid richting de meer procesmatige kant en uiteindelijk procesmanager. Als procesmanager zorg ik er met mijn team voor dat de lijntjes tussen de verschillende specialisten – dus bijvoorbeeld techniek, contractmanagement, finance – goed (blijven) lopen en dat dit ook goed wordt vastgelegd in onze systemen. Dus ik ben wat minder technisch bezig, maar techniek zit nog steeds in mijn werk. Uiteindelijk komen alle plannen voor de bouw van Windplanblauw langs mijn team, van projectmanagementplannen tot keuringsplannen. Los van dat we naar het proces kijken, beoordelen we ook of de inhoud oké is. Dit is in basis niet direct onze taak, maar omdat je die affiniteit met de techniek hebt, ga je er wel naar kijken. En als wij het niet begrijpen, dan gaan wij er ook van uit dat een externe het niet begrijpt. Daarom is het prettig dat het procesteam een technische achtergrond heeft.”

Veel variatie

“Het leukste aan mijn werk vind ik de combinatie tussen de overleggen met het eigen projectteam en met de klant (SwifterwinT) en onze onderaannemers (o.a. HAK, VHW Engineering). Bij Windplanblauw werken we met Dura Vermeer in een klein team, waardoor je snel contact hebt met klant en onderaannemers. Die variatie, daar geniet ik van.”

“Wat daarnaast leuk is aan Windplanblauw? Voor mij is dat we gebruikmaken van de nieuwste software. Naast mijn werk als procesmanager ben ik ook ontwikkelaar van een nieuw documentmanagementsysteem (DMS) voor Dura Vermeer Infra. Voor Windplanblauw gebruiken we dus onder andere dit nieuwste systeem voor DMS, maar testen we bijvoorbeeld ook nieuwe keuringssoftware. Met dit laatste kunnen we buiten makkelijker controleren of alles volgens de tekeningen wordt gebouwd én we kunnen in de toekomst ook de keuringen koppelen aan onze 3D-modellen.”

Vrouwen bij Dura Vermeer

“Er werken niet zo heel veel vrouwen vanuit Dura Vermeer aan Windplanblauw. De techniek blijft ook wel echt een mannenwereld. Ik vind dat niet zo erg en maak niet zo’n verschil tussen mannen en vrouwen op de werkvloer. Vanuit Dura Vermeer is er wel het vrouwennetwerk EVA voor vrouwen met doorgroeimogelijkheden of in leidinggevende functies. Met EVA spreken we o.a. één keer per jaar af met de vrouwen van Jong Dura Vermeer. Zij kunnen dan een buddy krijgen van een ervaren vrouw binnen Dura Vermeer.”

*International Women in Engineering Day

Twitter

Reacties

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw bericht word na goedkeuring zichtbaar op de website.

Naam

Reactie:

Nieuwsarchief

Aanmelden nieuwsbrief?

Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief
error: Copyright Windplanblauw