Nieuws

Verwijderen windmolens Klokbekertocht en Rivierduintocht

We zijn dit jaar begonnen met het verwijderen van windmolens langs de Klokbekertocht. Deze staan op de plaats waar de nieuwe windmolens komen te staan. Dat geldt ook voor de windmolens langs de Rivierduintocht.

Inmiddels zijn de eerste windmolens verwijderd. Hierbij zijn we afhankelijk van de weersomstandigheden: vrijdag 7 januari was het zonnig en vrijwel windstil. Daardoor konden we de rotorbladen van de eerste molen verwijderen. De rotorbladen zijn ongeveer 33 meter lang en daarmee het langste onderdeel van de windmolen. De mast is ongeveer 67 meter lang, maar die kan in drie delen worden gedemonteerd en vervoerd. De gondel wordt ook in zijn geheel afgevoerd.

Het afvoeren van de windmolen-onderdelen gebeurt door middel van speciaal transport. Dit transport volgt de route Swifterringweg, N711 en A6. Naast de windmolenonderdelen worden ook de funderingen verwijderd en het puin afgevoerd. Dat gebeurt met gewone vrachtwagens. De overige bestaande windmolens in het gebied worden later verwijderd.

Het verwijderen van de windmolens is naar verwachting in maart afgerond. Het gaat om 12 windmolens langs de Klokbekertocht en Rivierduintocht. De foto’s zijn gemaakt door Business in Wind, die verantwoordelijk is voor het weghalen van de windmolens. 

Twitter

Reacties

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw bericht word na goedkeuring zichtbaar op de website.

Naam

Reactie:

Nieuwsarchief

Aanmelden nieuwsbrief?

Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief
error: Copyright Windplanblauw