Nieuws

37 nieuwe en efficiëntere windmolens voor Windplanblauw

In Windplanblauw worden de huidige 46 windmolens op land van verschillende turbinevarianten en merken vervangen door 37 nieuwe en efficiëntere windmolens. Vestas, de nieuwe turbineleverancier, gaat 37 V162-5.6 MW-turbines leveren van het type EnVentus. 

De EnVentus V162-5,6 MW is een hypermoderne windmolen die een maximale opbrengst aan duurzame energie produceert, terwijl de impact op de omgeving tot een minimum beperkt blijft.

De windturbines aan de Vuurtocht- en Rivierduintochtlijn (VT- en RD-lijn) krijgen een ashoogte van 136 meter en een tiphoogte (het hoogste punt van het rotorblad) van 213 meter. De windturbines aan de Elandtocht- en Rendiertocht (ET- en RT-lijn) krijgen een ashoogte van 168 meter en een tiphoogte van 249 meter. 

De 37 windmolens op land hebben samen ruim 200 MW opgesteld vermogen. Ze produceren daarmee voldoende groene stroom voor het totale elektriciteitsverbruik van ca. 275.000 huishoudens. De bouw van de 24 windmolens op het IJsselmeer volgt later.

Twitter

Reacties

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw bericht word na goedkeuring zichtbaar op de website.

Naam

Reactie:

 1. Graag ontvang ik de specs van de V162 5.6Mw.

  Windbrekers@gmail.com says:
 2. Waarom is gekozen voor windturbines met een vermogen van max. 5,6 MW?
  De windturbines rondom Urk hebben een max. vermogen van 7,5 MW, terwijl op de Maasvlakte een windturbine staat met een max. vermogen van 12 MW.

  Harm Beishuizen says:
  • Het project heeft in 2017, 61 locaties gedefinieerd binnen de plaatsingszones van de Provincie Flevoland. Deze stippen zijn destijds geplaatst met de kennis van dat moment en de stand der techniek. Natuurlijk rekening houdend met toekomstige ontwikkelingen.
   In de tender zijn wij op zoek gegaan naar de meest efficiënte windturbine, waarbij alle partijen in de markt een aanbieding hebben mogen indienen. Hierbij is het aan de leverancier om met de best passende turbine te komen.
   Om een turbine van 7,5-12MW te laten draaien, is onvoldoende windenergie beschikbaar om hier efficiënt groene stroom mee op te wekken.

   Windplanblauw says:

Nieuwsarchief

Aanmelden nieuwsbrief?

Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief
error: Copyright Windplanblauw