Nieuws

Veel interesse tijdens de Open Energiedag Windsafari Windplanblauw

Zaterdag 11 september was het de eerste landelijke Open Energiedag. Mooie gelegenheid voor windpark Windplanblauw om haar deuren voor het publiek te openen. En met succes! Ruim 60 geïnteresseerden gingen onder begeleiding van directeur Stephan de Clerck mee op Windsafari. Een kijkje achter de schermen bij de bouw van het windpark.

Vanaf het centrum van Swifterbant zijn we met twee groepen in een touringcar het gebied ingegaan. Tijdens de busrit werd er volop verteld over de laatste ontwikkelingen en bouwwerkzaamheden en deelnemers konden al hun vragen stellen. Op drie verschillende locaties zijn de groepen uitgestapt om met eigen ogen de werkzaamheden van dichtbij te kunnen zien.

Bij de turbinelijn langs de Rendiertocht heeft sitemanager Dennis Hendriks de deelnemers een ankerkooi laten zien. De ankerkooi is de bout en de moer waarmee de windmolen aan de fundering wordt vastgemaakt. Hierin wordt ongeveer 800 m3 beton gestort.

Vervolgens is de groep naar het in aanbouw zijnde onderstation gereden. In het onderstation komen alle kabels samen en wordt de energie naar het hoogspanningsnet gebracht. Het is als ware de meterkast van het windpark.

Bij de laatste locatie hebben de deelnemers het geluid van een windmolen ervaren. Geluidsexpert Dion Oude Lansink van Pondera Consult vertelde hier over het geluid van windmolens en beantwoordde vragen van de deelnemers op dit gebied.

De reacties van de deelnemers waren heel positief. Er was volop ruimte voor alle vragen en de interesse was groot. Voor herhaling vatbaar!

Twitter

Reacties

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw bericht word na goedkeuring zichtbaar op de website.

Naam

Reactie:

Nieuwsarchief

Aanmelden nieuwsbrief?

Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief
error: Copyright Windplanblauw