Nieuws

Uitkijkpunt Windplanblauw geopend voor publiek

Donderdag 23 december is het uitkijkpunt op de bouwwerkzaamheden van windpark Windplanblauw officieel geopend. Met het openbare uitkijkpunt, dat bestaat uit een bouwcontainer met daarop een plateau met informatie, hebben mensen goed zicht op de werkzaamheden aan het windpark.

Het uitkijkpunt bevindt zich bij het bosperceel en archeologisch monument langs de Visvijverweg, schuin tegenover de Kalverschuur, Visvijverweg 32. Stephan de Clerck (operationeel directeur SwifterwinT BV) en Jorine Knüppe (projectleider Dura Vermeer) openden het uitkijkpunt.

Meer weten over de bouw

Tijdens de bouw van Windplanblauw zijn er maatregelen getroffen die ook impact hebben op wandelaars en fietsers. Jorine licht toe: “In verband met veiligheid hebben we bijvoorbeeld doordeweeks verschillende fietspaden moeten afsluiten. Met dit uitkijkpunt willen we fietsers en wandelaars wat meer laten meekrijgen van de bouw. Het uitkijkpunt is voorzien van verschillende panelen met informatie over de bouw en het windpark. Het mooie is overigens dat in de kerstvakantie alle fiets- en wandelpaden geopend zijn, omdat de bouw dan even stilligt.” Stephan nodigt dan ook iedereen uit een keer een kijkje te komen nemen bij de bouw van dit windpark: “Hier bij dit uitkijkpunt en komend jaar op één van de open dagen.”

Over Windplanblauw

Windplanblauw is een windpark in de noordwesthoek van Flevoland en is onderdeel van een vervangingsopgave in de provincie Flevoland. In opdracht van SwifterwinT en Vattenfall worden 74 bestaande windmolens vervangen door 61 nieuwe windturbines met meer vermogen. Deze nieuwe windmolens wekken in totaal vier keer meer energie op dan de huidige windmolens.

De meeste van deze windmolens komen op het land, een deel komt vlak voor de kust in het IJsselmeer te staan. Dura Vermeer is verantwoordelijk voor de civiele werkzaamheden van de 37 windmolens op land. Het gaat hierbij om zo’n twintig kilometer aan parkwegen met daarin twee definitieve bruggen, twee tijdelijke bruggen, kraanopstelplaatsen, windmolenfundaties en parkbekabeling. De bouw van de windmolens op land staat voor 2022 gepland. Naar verwachting draaien de windmolens op land in de eerste helft van 2023.

Twitter

Nieuwsarchief