Nieuws

Terugblik informatiedag

Op woensdag 26 juni bezochten zo’n 75-100 mensen dorpshuis De Steiger; daar organiseerden de gemeente Dronten en de provincie Flevoland van 13:00 tot 20:30 uur een informatiedag over Windplanblauw.

Er was een informatiemarkt waar bewoners vragen konden stellen aan Windplanblauw, de gemeente en provincie. Via een 3D model was de nieuwe situatie te zien en met een simulatie konden bewoners luisteren hoe windturbinegeluid klinkt. Dat laatste kon ook in het echt; elke 1,5 uur vertrokken er busjes om op windsafari te gaan en een windturbine met tiphoogte van 213 meter te bekijken. De geluidssimulatie en de windsafari zorgden ervoor dat het voor bezoekers makkelijker was turbinegeluid te duiden en om te zien hoe zo’n molen er van dichtbij uitziet. Ook bleek het door de meeste bewoners gewaardeerd te worden dat in Windplanblauw slagschaduw tot een minimum zal worden beperkt.

Naast geluid, slagschaduw en uitzicht was de locatie van de toekomstige turbines een onderwerp van gesprek. Een aantal bewoners gaf daarbij aan er moeite mee te hebben dat daar niets meer aan kon worden gedaan. De Windbrekers stonden op het plein onder de bomen voor de ingang en hebben daar ook met aanwezigen gesproken. Dit verliep in goede harmonie. Net als de overhandiging van enkele potjes ‘mosterd na de maaltijd’ aan de gemeente, de provincie en Windplanblauw.

Twitter

Nieuwsarchief