Nieuws

Berend Bosma, melkveehouder en vader van vier kinderen denkt aan de volgende generatie

Berend Bosma is eigenaar van een melkveehouderij aan de Visvijverweg. Samen met zijn kinderen woont en werkt hij in het gebied Windplanblauw. “De oudste twee (18 en 19 jaar) werken regelmatig mee op het bedrijf, het samen doen is onze kracht. Ik stimuleer dat als vader ook zo veel mogelijk.”

Samenwerken is voor Berend de sleutel tot succes. “Alleen kan ik het niet, het bedrijf runnen we samen en dat geldt wat mij betreft ook voor Windplanblauw. Ik vind het top dat de jeugd hier in het gebied zo goed met elkaar omgaat, ik zou tegen de organisatie van SwifterwinT willen zeggen: betrek ze ook meer bij het windpark. De Vereniging moet op zijn minst nog vijfentwintig jaar bestuurd worden, daar kun je nu al wel wat fris bloed bij gebruiken.”

Leuk moment
Berend heeft jarenlang grond verhuurd aan een investeerder voor de exploitatie van twee molens. “Deze molens heb ik in 2019 al laten saneren, omdat ik wist dat Windplanblauw eraan zat te komen. Ik wilde vertrouwen laten zien in het project en een voorbeeld zijn richting de leden, maar ook richting mijn kinderen; zó werken we hier samen. Het was mooi geweest als ik daar ook wat goodwill voor terug had gezien. Ik ontmoet mensen die moeilijk doen om het moeilijk doen, tegen hen zou ik willen zeggen: stop daarmee. We willen allemaal vooruit, we moeten nu door. Persoonlijk vond ik het een leuk moment toen ik de eerste stokjes voor de bouw van de parkwegen in het land zag staan. Na zeven jaar hard werken van de Vereniging was dat voor mij een mijlpaal.” 

Zwemmen
Berend blijft Windplanblauw op de voet volgen, al krijgt hij straks zelf geen molen op zijn land. “Dat het dorp ook zo goed bij het project wordt betrokken, vind ik fijn. Bewoners konden investeren en ideeën aandragen om de leefbaarheid in het dorp te verbeteren. Hierbij kun je denken aan het verwarmen van het zwembad met als doel Swifterbant wat levendiger te maken!”

Twitter

Reacties

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw bericht word na goedkeuring zichtbaar op de website.

Naam

Reactie:

Nieuwsarchief

Aanmelden nieuwsbrief?

Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief
error: Copyright Windplanblauw