Nieuws

Werkzaamheden Windplanblauw

De komende periode vinden de volgende werkzaamheden plaats:

April

Verder aanleggen van de inritten en de parkwegen. Bouwverkeer rijdt over de Swifterringweg, Dronterringweg, Visvijverweg en Ketelmeerdijk.

Mei

In mei start Hitachi Powergrids met de voorbereidingen voor de bouw van het hoogspanningsstation langs de Rivierduintocht. Hiervoor rijdt het bouwverkeer met materiaal over de Visvijverweg. Om de elektriciteit, die straks door de windturbines wordt opgewekt, terug te leveren aan het elektriciteitsnet, wordt er een 150 kiloVolt exportkabel van dit hoogspanningsstation naar het TenneT hoogspanningsstation bij de Maxima centrale aangelegd. De aannemer Alsema gaat deze kabel aanleggen in de berm van de Visvijverweg, de werkzaamheden starten vanaf half mei. Meer informatie hierover volgt.

Stremming Swiftervaart door bouw bruggen

Voor de bouw van de twee tijdelijke bruggen over de Swiftervaart is de Swiftervaart volgens de huidige planning van 10 mei tot en met 25 juni afgesloten. Als uitzondering daarop is doorvaart van de Swiftervaart wel mogelijk in de volgende weekenden:

  • 29-30 mei (week 21)
  • 5-6 juni (week 24)
  • 19-20 juni (week 26)

De stremming is afgestemd met Watersportvereniging Swift.

Vanaf 5 mei afsluitingen en omleidingen voor fiets- en wandelroutes

In verband met de werkzaamheden voor Windplanblauw gelden er vanaf 5 mei afsluitingen en omleidingen voor een aantal fiets-en wandelroutes in het Rivierduingebied. Deze gelden alleen op doordeweekse dagen. Vanaf half juni wijzigt de afsluiting en de omleiding voor de fietsers en wanderlaars. U wordt via de BouwApp, Facebook en onze website op de hoogte gehouden van de actuele situatie.

Kijk hier voor meer informatie en de kaart met de locaties van de werkzaamheden en omleidingsroutes.

Twitter

Reacties

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw bericht word na goedkeuring zichtbaar op de website.

Naam

Reactie:

  1. vandaag op 5 juni zijn wij door de swiftervaart gevaren. Wij zagen dat er maar 1 brug wordt gemaak, terwijl ik dacht dat er 2 bruggen over de Swiftervaart kwamen volgens de huidige planning. kunt u vertellen of er wat veranderd is met de werkzaamheden.
    vriendelijke groet,
    Wouter van Dijk

    W van Dijk says:

Nieuwsarchief

Aanmelden nieuwsbrief?

Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief
error: Copyright Windplanblauw