Nieuws

Op land: een update

Afgelopen week is Dura Vermeer begonnen met het verwijderen het tijdelijk asfalt, op plekken waar dit niet hoeft te blijven liggen voor de definitieve situatie. Eerst wordt de asfaltlaag verwijderd. Daarna wordt de laag puin, die onder het asfalt ligt, ook weggehaald. Zowel het asfalt als de puin wordt hergebruikt/gerecycled, dus dit wordt nauwkeurig losgehaald. Tot slot wordt de ruimte die ontstaat weer aangevuld met grond, maar daarvoor moet het land eerst wat droger zijn. De eerste werkzaamheden hebben plaatsgevonden op de RT lijn, de meest oostelijke lijn.

Ook zijn afgelopen week de werkzaamheden begonnen op de RD lijn bij de Swifterringweg. Hier zit een tijdelijke overkluizing: dit is een constructie die over de tocht ligt waarmee de uitrit van de parkweg tijdelijk breder was. Dit was nodig voor de werkzaamheden van Vestas. Deze overkluizing wordt in de komende weken verwijderd, dus ook hier is alvast het asfalt verwijderd.

Voor deze week staan de volgende werkzaamheden gepland:
Zowel afgelopen maandag als vandaag gaan de freeswerkzaamheden verder op de ET-noord en de RD-noord. De werkzaamheden zijn hetzelfde: asfalt verwijderen, puin verwijderen en de ontstane ruimte weer opvullen.

Vanaf vandaag gaan ook de werkzaamheden aan de overkluizing verder. Het dek, de stangen en de planken van de overkluizing moeten worden verwijderd. Dit duurt alles bij elkaar zo’n twee weken. Een verkeersregelaar houdt de veiligheid op het fietspad in de gaten.

De plekken waar deze week werkzaamheden zijn, staan met paarse cirkels aangegeven op de afbeelding.

Twitter

Reacties

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw bericht word na goedkeuring zichtbaar op de website.

Naam

Reactie:

Nieuwsarchief

Aanmelden nieuwsbrief?

Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief
error: Copyright Windplanblauw