Nieuws

Windplanblauw weer een belangrijke stap vooruit

Op dinsdagochtend 30 oktober vond in de vroege morgen (07.00 uur) de officiële opening van het kantoor van SwifterwinT in Swifterbant plaats. Wethouder Jaap Oosterveld van gemeente Dronten en gedeputeerde Jop Fackeldey van provincie Flevoland stonden stil bij dit bijzondere moment, waarna het gevelbord werd onthuld. Aansluitend werd een ontbijtsessie georganiseerd. “Het was een goede manier om alle betrokken partijen te bedanken voor hun inzet en hen ook een update te geven over hoe de zaken voor Windplanblauw er nu voor staan”, aldus Stephan de Clerck, bestuurslid SwifterwinT en woordvoerder namens SwifterwinT.

Die ochtend maakten SwifterwinT en Nuon/Vattenfall aan de pers, politiek, leden en andere relaties bekend dat de definitieve vergunningen voor het windpark zijn verleend. “De afgelopen periode zijn we veel opgeschoten”, vertelt Stephan. “Zo is onder andere bekend geworden dat alle te saneren windturbineposities zeker zijn gesteld, hebben we belangrijke vergunningen verleend gekregen en is de SDE+ subsidie-aanvraag de deur uit. Reden genoeg om samen met de betrokkenen bij al deze positieve ontwikkelingen stil te staan.”

“Stilstaan bij belangrijke mijlpalen binnen een groot traject als Windplanblauw is enorm belangrijk” – Stephan de Clerck, bestuurslid SwifterwinT bv

Nieuw gevelbord en website

Begin september is een nieuw gevelbord aan het pand van SwifterwinT in Swifterbant bevestigd. “We zijn een windpark voor en door het gebied en daar hoort een zichtbaar en toegankelijk kantoor bij”, vertelt Stephan. Het bord hangt aan twee kanten van het pand aan De Maalstroom 2 en is vanaf de Dronterringweg goed te zien. Maar ook online werkt Windplanblauw aan haar zichtbaarheid; naast een goed onderhouden Facebookpagina, is nu ook de nieuwe website in de lucht. Benieuwd? Neem dan een kijkje op www.windplanblauw.nl.

Twitter

Nieuwsarchief