Nieuws

Windplanblauw schort overleg Stichting Windbrekers Swifterbant op

Windplanblauw schort het overleg met Stichting Windbrekers Swifterbant tot nader orde op. Directe aanleiding hiervoor is het verzoek dat de Stichting Windbrekers Swifterbant op 26 februari jl. heeft ingediend bij de gemeente Dronten om de omgevingsvergunning van windpark Windplanblauw in te trekken. 

Woordvoerder van Windplanblauw, Stephan de Clerck, licht dit besluit toe: “De afgelopen maanden hebben wij constructief overleg gevoerd met de Stichting Windbrekers Swifterbant, over het monitoren van klachten en zorgen over de impact van het windpark op de omgeving. Het is duidelijk dat we het niet altijd met elkaar eens zijn, maar juist om die reden willen we met elkaar in gesprek blijven. Dat gaat niet als de Windbrekers tegelijkertijd een juridische procedure opstarten om de vergunning ongedaan te maken. Daarom zien we nu even af van verder overleg.”

Afspraken omgeving

Op 6 november 2019 heeft de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State alle beroepen, die zijn ingesteld tegen onder andere de omgevingsvergunningen en het Rijksinpassingsplan, niet-ontvankelijk dan wel ongegrond verklaard. Het Rijksinpassingsplan, de omgevingsvergunningen, de waterwetvergunning en de natuurvergunning zijn daarmee onherroepelijk geworden. Stephan de Clerck vervolgt: “Voorafgaand hieraan hebben wij alle wettelijke procedures op een transparante wijze doorlopen. Daarbij zijn we voortdurend met onze omgeving in gesprek geweest. Ook hebben wij afspraken gemaakt, bijvoorbeeld over het terugbrengen van de jaarlijkse hoeveelheid slagschaduw naar bijna nul. Afspraken die verder gaan dan wettelijk van ons wordt verlangd. Vanaf 2010 werken we met ruim 170 agrarische ondernemers en inwoners aan de realisatie van een windpark van ons allemaal, voor ons allemaal. Sindsdien zijn er steeds meer mensen bij gekomen, die op verschillende manieren participeren in dit windpark. We zijn mede zover gekomen doordat we continu in gesprek zijn en blijven met de omwonenden van ons windpark. Ik wil dan ook heel graag benadrukken dat we uitsluitend het overleg met de Stichting Windbrekers Swifterbant opschorten. Onze gesprekken met andere partijen in de omgeving gaan onverminderd voort. Ook blijven wij openstaan voor ieder ander die vragen en zorgen heeft over de realisatie van windpark Windplanblauw”, aldus Stephan de Clerck. 

Twitter

Reacties

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw bericht word na goedkeuring zichtbaar op de website.

Naam

Reactie:

Nieuwsarchief

Aanmelden nieuwsbrief?

Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief
error: Copyright Windplanblauw