Nieuws

Vattenfall en SwifterwinT aan de slag met Windplanblauw

Na de positieve uitspraak van de Raad van State op 6 november 2019 zijn de belangrijkste vergunningen van Windplanblauw in Flevoland onherroepelijk. Hiermee kunnen initiatiefnemers SwifterwinT en Vattenfall beginnen met de realisatie van 61 nieuwe turbines, die vanaf 2022 zorgen voor groene stroom voor 400.000 huishoudens. Dat is vier keer meer duurzame energie dan de huidige 74 windmolens in dit gebied leveren.

Met de uitspraak is Windplanblauw weer een belangrijke stap dichter bij realisatie. “Zowel voor de ruim 150 ondernemers, bewoners en turbine-eigenaren van SwifterwinT als voor Vattenfall is dit een belangrijke mijlpaal,” licht Henk Kouwenhoven, senior development manager bij Vattenfall, toe. “We zijn zo’n 10 jaar geleden gestart met de voorbereidingen van dit windpark. We zijn blij dat we het windpark nu een stap verder gaan brengen. We zijn gestart met de aanbesteding voor de grondwerkzaamheden, bekabeling en de inkoop van de windmolens. We hopen in 2021 te kunnen starten met de bouw.”

Voordeel voor de omgeving
“We zijn al geruime tijd in gesprek met onder andere de partijen die beroepen ingediend hebben. Na de uitspraak van de Raad van State zullen we dat blijven doen,” vertelt Stephan de Clerck, bestuurder van Windplanblauw. “Windplanblauw wil graag een goede buur van het dorp zijn. We zijn voornemens om actief een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de vitaliteit van met name het dorp Swifterbant, en we zullen ons daaraan houden. We zullen ons de komende tijd dan ook samen met het dorp richten op het concreet invullen van de financiële participatie en het Gebiedsfonds.”

>> Download hier het officiële persbericht

Twitter

Reacties

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw bericht word na goedkeuring zichtbaar op de website.

Naam

Reactie:

Nieuwsarchief

Aanmelden nieuwsbrief?

Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief
error: Copyright Windplanblauw