Nieuws

Uitnodiging: 26 februari In gesprek met de ecologen van Windplanblauw

Vrijdag 26 februari van 15.00-16.30 uur organiseert Windplanblauw een digitale bijeenkomst over ecologie en werkzaamheden in het Swifterbos. Hiermee willen we u informeren èn de gelegenheid geven in gesprek te gaan met deskundigen over deze onderwerpen.

Ecologie

Hoe gaat Windplanblauw om met de bescherming van dieren en planten bij de bouw en exploitatie van het windpark?

In deze bijeenkomst vertellen de ecologen van Windplanblauw en Dura Vermeer – Tom Zeegers en Jeroen Demmers – welke maatregelen getroffen worden ter bescherming van de ‘ecologische waarden’ tijdens de bouw. Daarbij is er volop ruimte om vragen te stellen en met de ecologen in gesprek te gaan.

Werkzaamheden Swifterbos

Van 1 t/m 15 maart werken Windplanblauw en Staatsbosbeheer samen in het Swifterbos. Het doel hiervan is om watercompensatie te realiseren. Bij de aanleg van het windpark worden extra verhardingen aangelegd, zoals de parkwegen. Om problemen bij de waterhuishouding te voorkomen, moet hiervoor op een andere locatie mogelijkheid worden gecreëerd om (regen-)water af te voeren of op te vangen. Dat heet watercompensatie. Een deel hiervan moet gerealiseerd zijn voordat gestart wordt met de aanleg van de parkwegen. In overleg met Staatsbosbeheer is ervoor gekozen dit in het Swifterbos te doen. Door het hier te doen, wordt meteen een oplossing gecreëerd voor de waterhuishouding in het Swifterbos, waar het soms te nat en soms te droog is.

Hoe werkt dit?

Dit doen we door een aantal watergangen in het Swifterbos uit te graven, andere te verbreden en door de oevers hiervan natuurvriendelijk aan te leggen. Hierdoor verbetert de afwatering in het Swifterbos, want die is op dit moment niet goed. En dat is weer goed voor de dieren, planten en bomen in het bos. Dus winst voor het Swifterbos en een oplossing voor de extra verhardingen van Windplanblauw. De boswachter van Staatsbosbeheer, Herman uit de Bosch, is hierbij ook aanwezig voor het beantwoorden van uw vragen.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden tot 24 februari via info@windplanblauw.nl. De link voor de digitale vergadering ontvangt u uiterlijk vrijdagochtend 26 februari. U kunt uw vragen ook vooraf mailen naar info@windplanblauw.nl. Dan beantwoorden we deze tijdens de bijeenkomst.

Twitter

Reacties

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw bericht word na goedkeuring zichtbaar op de website.

Naam

Reactie:

Nieuwsarchief

Aanmelden nieuwsbrief?

Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief
error: Copyright Windplanblauw