Nieuws

SwifterwinT ondertekent hoofdcontract Dura Vermeer

SwifterwinT heeft recent het hoofdcontract met Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten B.V. ondertekend. Dit contract behelst de complete civiele werkzaamheden en benodigde parkinfrastructuur van de 37 windmolens op land, onderdeel van Windplanblauw. Eind dit jaar zullen naar verwachting alle project- en financieringsovereenkomsten zijn getekend (Financial Close), waarna in 2021 de bouw van start gaat.

Dura Vermeer is onder andere geselecteerd vanwege de hoge score op planning, duurzaamheid en volwassenheid van het procesmanagement. Veiligheid in het project en met name verkeerveiligheid voor de omgeving staat hoog op de prioriteitenlijst van SwifterwinT. Dura Vermeer sluit naadloos aan op deze waarden.

Bouwwerkzaamheden
Als eerste wordt de parkinfrastructuur aangelegd waaronder de parkwegen, bouwwegen, parkbekabeling, kraanopstelplaatsen en fundaties. Deze civiele en elektrische werken die nodig zijn voor de exploitatie van het windpark worden uitgevoerd door hoofdaannemer Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten B.V. Voor het begin van de fysieke bouwwerkzaamheden in het buitengebied van Swifterbant in 2021, is al gestart met de nodige voorbereidende werkzaamheden.

Samenwerking met lokale partijen
Dura Vermeer is een Nederlands bouwconcern dat actief is in bouw, infrastructuur, engineering en dienstverlening. Met Dura Vermeer heeft SwifterwinT een solide partner gevonden die is gericht op continuïteit en duurzaamheid. Voor de uitvoering van de werkzaamheden werkt Dura Vermeer samen met lokale partijen die zich hebben aangesloten tijdens de bedrijvenmarkt eind mei dit jaar. Hans Lammers, Projectmanager bij Dura Vermeer: “Inmiddels is ons projectkantoor in Swifterbant ingericht en we hebben daarin al gelijk de samenwerking met lokale bedrijven gezocht. We vinden het prettig dat de bouw van dit windpark kansen biedt voor de ondernemers uit de buurt.” Meer achtergrondinformatie over Dura Vermeer is te lezen op www.duravermeer.nl.

Ontwikkeling windpark Windplanblauw
Het nieuwe windpark Windplanblauw wordt ontwikkeld door Vattenfall en SwifterwinT. SwifterwinT is een samenwerking van ruim 170 ondernemers, bewoners en turbine-eigenaren uit het buitengebied van Swifterbant. Van de 61 nieuwe turbines bevinden zich er 37 van SwifterwinT op het land. Meer informatie over SwifterwinT bv is te vinden op www.swifterwint.nl.

Twitter

Nieuwsarchief