Nieuws

Even voorstellen: de bestuursleden van WinTfonds Swifterbant

Eén van de manieren waarop

Windplanblauw bijdraagt aan de leefbaarheid en vitaliteit van de regio, is door het financieel ondersteunen van verenigingen, (sport)clubs en evenementen in Swifterbant. Hiervoor richten SwifterwinT, Vattenfall en (grondeigenaar) a.s.r  het WinTfonds Swifterbant op. Het fonds krijgt een jaarlijks budget van 75.000 euro en is vanaf dit jaar beschikbaar.

Het WinTfonds Swifterbant zal worden beheerd door een stichting. Eerder hebben wij een open oproep gedaan voor bestuursleden voor de stichting. Uit de circa 10 aanmeldingen zijn de volgende mensen geselecteerd: Mark Hogendorf (voorzitter), Rian Kloetstra (secretaris), Henk Zonnenberg (penningmeester) en Greet Kamminga (algemeen bestuurslid) vormen het beoogde bestuur van WinTfonds Swifterbant.

Mark (49) woont vrijwel zijn hele leven in Swifterbant en is van jongs af aan actief als vrijwilliger, onder meer bij voetbalvereniging Swift’64: “Ik hoop hiermee te kunnen bijdragen aan een socialer Swifterbant. Voorheen kwam iedereen naar het jaarlijkse dorpsfeest, dat is niet meer zo. In plaats daarvan is er meer negativiteit. Ik hoop dat het WinTfonds kan bijdragen aan een levendiger dorp met meer samenhang.”

Rian (28) is opgegroeid in Zeewolde en na wat omzwervingen 1,5 jaar geleden in Swifterbant terecht gekomen samen met haar man: “Ik ben opgegroeid in een vergelijkbare omgeving, waardoor ik denk dat ik weet waar de behoeften van inwoners liggen. Tijdens mijn studie dierwetenschappen en diervoeding heb ik verschillende bestuursfuncties gehad bij de studenten- en studieverenigingen. Als betrekkelijke nieuwkomer in Swifterbant breng ik een frisse polderblik in het bestuur van het WinTfonds mee.”

Henk (49) is geboren in Vlissingen en woont sinds 18 jaar in Swifterbant: “Ik heb 23 jaar bij de landmacht gezeten en daar een opleiding gevolgd tot verpleegkundige. Ik vind het belangrijk om vrijwilligerswerk te doen. Zo ben ik voorzitter, trainer en speler bij Swift’64 Badminton. Ook verleen ik medische hulp bij ernstiger incidenten bij grote evenementen. Ik zie het WinTfonds als een manier om verenigingen te faciliteren bij het organiseren van activiteiten en evenementen. Wij maken het financieel mogelijk en zij organiseren het. Zo doen we het met en voor elkaar.”

Greet Kamminga (67) is sinds begin vorig jaar gepensioneerd. Zij werkte als adviseur welzijn bij CMO Flevoland (Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling, nu Flever). Greet woont sinds 15 jaar in Swifterbant: ”Naast mijn vrijwilligerswerk als bestuurslid bij LEADER Flevoland, onderdeel van het Europese subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling, en de stichting Live Your Dream foundation  (zeilboottochten voor mensen met een chronische ziekte) wil ik graag iets in en voor ons dorp Swifterbant doen. Vandaar dat ik reageerde op de oproep voor bestuursleden voor het WinTfonds.” De bestuursleden van het WinTfonds brengen behalve hun specifieke kwaliteiten een eigen netwerk in. Ze zien voor zichzelf ook een rol als ambassadeur voor het WinTfonds weggelegd: om het WinTfonds onder de aandacht te brengen en daarmee bij te dragen aan een levendig en sociaal Swifterbant.

 

Op de foto v.l.n.r. Greet Kamminga, Mark Hogendorf, Rian Kloetstra en Henk Zonnenberg

Bijdragen aanvragen

Naar verwachting kunnen na de zomer aanvragen bij het WinTfonds Swifterbant worden ingediend, beoordeeld en toegekend.

Het WinTfonds Swifterbant staat los van de Windfondsen van de gemeenten Dronten en Lelystad. Daarin storten zowel Windplanblauw en Windplan Groen een bijdrage vanaf het moment dat de windmolens draaien. Meer informatie hierover vindt u op de website van de gemeente Dronten.

 

 

Twitter

Reacties

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw bericht word na goedkeuring zichtbaar op de website.

Naam

Reactie:

Nieuwsarchief

Aanmelden nieuwsbrief?

Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief
error: Copyright Windplanblauw