Nieuws

Betonwerkzaamheden fundaties windmolens IJsselmeer

Ballast Nedam voert vanaf 23 juni tot begin januari 2023 betonwerkzaamheden uit voor de fundaties van de windmolens in het IJsselmeer. Zo wordt beton gestort en wordt het beton ‘gevlinderd’. Bij het vlinderen van het beton wordt met een vlindermachine het beton verdicht. Een vlindermachine lijkt een beetje op een kleine hovercraft.

In principe vindt de betonstort plaats tussen 07.00 en 19.00 uur, maar het kan voorkomen dat de betonstort na 19.00 uur plaatsvindt. Dit is van meerdere factoren afhankelijk, zoals weersomstandigheden en de snelheid van de betonstort. Het vlinderen vindt zeer waarschijnlijk na 19.00 uur plaats, omdat dit binnen een bepaalde tijd na de betonstort dient plaats te vinden. De betonstort en het vlinderen vindt in deze gehele periode circa 8 dagen per maand plaats. De exacte dagen en tijden zijn op voorhand echter niet te bepalen.

Door de grote afstand tot woningen (vanaf 1250 meter) verwachten wij dat de geluidshinder nihil zal zijn. Als de betonstort uitloopt, zou dit enigszins te horen kunnen zijn als het heel rustig is op de A6. De verwachting is dat de uitloop van de betonstort niet in de nachturen zal zijn, maar eerder in de vroege avonduren.

Twitter

Reacties

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw bericht word na goedkeuring zichtbaar op de website.

Naam

Reactie:

 1. Waarom eerst de molens van het Vorrinkpark gesloopt voordat met de bouw van de nieuwe windmolens gestart wordt? Ze konden toch wel dienst doen totdat de nieuwe molens klaar zijn?

  Leo Acda says:
  • Beste Leo,

   Er moet erg veel gebeuren voordat er een nieuwe molen staat. Het saneren, weghalen van oude molens, is al een heel werk. Boven de grond – de turbine – is vrij snel gedemonteerd. Maar de fundering, de ondergrond waar de turbine op staat, moet ook weg. Daarna starten de voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwe molens. We zijn nu bezig met de fundaties. Het zijn ook nieuwere type molens, dus dat vereist ook andere methodes. Al met al… het is een hele hoop werk en Irene Vorrink heeft haar tijd uitgedraaid.
   Hoop je zo voldoende te hebben geïnformeerd.

   Windplanblauw says:

Nieuwsarchief

Aanmelden nieuwsbrief?

Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief
error: Copyright Windplanblauw