Nieuws

10 feb t/m 4 mrt Klokbekerweg afgesloten voor doorgaand verkeer

De gemeente Lelystad gaat de Klokbekerweg verbreden. Aanleiding hiervoor zijn de transporten van de windturbine-onderdelen van Windplanblauw, die in maart beginnen. Informatie over deze transporten vindt u hier.

De berm aan weerszijden van de Klokbekerweg wordt verbeterd en door middel van een betonnen verharding wordt de weg over de hele lengte 1.20 meter breder. Vanwege de werkzaamheden is de Klokbekerweg in deze periode afgesloten voor doorgaand verkeer. De weg blijft wel beschikbaar voor bewoners. Daarbij kan het voorkomen dat woningen of bedrijven vanuit een andere richting moeten worden benaderd. Dit staat aangegeven met gele omleidingsborden.

Bewoners in de omgeving van de Klokbekerweg hebben hierover begin deze week een brief gekregen van de gemeente Lelystad. Deze brief kunt u hier lezen.

Overige aanpassingen transportroute

Ook op andere plekken langs de transportroute moet ruimte worden gemaakt voor het vervoer van de windturbines. Dit gebeurt bijvoorbeeld door bochten te verharden, rijplaten aan te leggen of verkeersborden te verzetten. Deze maatregelen vinden plaats in de week van 7 en de week van 14 februari.

Twitter

Nieuwsarchief