Participatie

Met de komst van Windplanblauw doen Vattenfall en de lokale ondernemers van SwifterwinT een financiële investering die hen rendement voor de toekomst oplevert. Zij vinden het belangrijk dat ook de bewoners die niet als initiatiefnemer meedoen, er financieel beter van worden. Daarom kunt u op verschillende manieren meedoen met Windplanblauw.

De Vrienden van Windplanblauw

Op dit moment zijn meer dan 150 bewoners uit Swifterbant, Lelystad en Dronten Vriend van Windplanblauw. De Vrienden hebben afgelopen jaar meegedacht over het inrichten van de financiële participatieregeling van Windplanblauw en hebben achtergrondinformatie gekregen over bijvoorbeeld windmetingen in het gebied. Komend jaar zullen de Vrienden ons van advies blijven voorzien. Wilt u ook meedenken over Windplanblauw? Word dan gratis en vrijblijvend Vriend! Stuur een mail met uw naam en adres naar info@windplanblauw.nl of lees meer.

Investeren in Windplanblauw

Bewoners van Swifterbant, Dronten en Lelystad kunnen dit voorjaar investeren in Windplanblauw. In totaal wordt voor ongeveer 10 miljoen euro aan obligaties uitgegeven. Die zullen met voorrang worden toegewezen aan bewoners van omliggende dorpen. Komende maanden wordt besloten over het rentepercentage, de looptijd en de precieze voorwaarden. Daarnaast consulteren we de Autoriteit Financiële Markten bij het opstellen van onze prospectus. Meer informatie volgt in het voorjaar van 2020.

Stroomafname

  • Meedoen kan door vriend te worden van Windplanblauw.
  • Windplanblauw onderzoekt de mogelijkheden om stroom van het windpark beschikbaar te stellen voor de omgeving.

Op de hoogte blijven?

Via de homepage kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.