Participatie

Met de komst van Windplanblauw doen Vattenfall en de lokale ondernemers van SwifterwinT een financiƫle investering die hen rendement voor de toekomst oplevert. Zij vinden het belangrijk dat ook de bewoners die niet als initiatiefnemer meedoen, er financieel beter van worden. Daarom kun je op verschillende manieren meedoen met Windplanblauw.

De Vrienden van Windplanblauw

Op dit moment zijn meer dan 300 bewoners uit Swifterbant, Lelystad en Dronten Vriend van Windplanblauw. De Vrienden hebben afgelopen jaar meegedacht over het inrichten van de financiƫle participatieregeling van Windplanblauw en hebben achtergrondinformatie gekregen over bijvoorbeeld windmetingen in het gebied. Komend jaar zullen de Vrienden ons van advies blijven voorzien. Wil je ook meedenken over Windplanblauw? Word dan gratis en vrijblijvend Vriend! Stuur een mail met jouw naam en adres naar info@windplanblauw.nl of lees meer.

Investeren in Windplanblauw

Bewoners van Swifterbant, Dronten en Lelystad konden in het najaar van 2020 investeren in Windplanblauw. We kijken terug op een succesvolle inschrijving voor de obligatielening. Van maandag 28 september 2020 tot en met zondag 18 oktober 2020 kon er ingeschreven worden voor obligaties. Hierop is veelvuldig gereageerd.

De omvang van de obligatielening die is uitgeschreven is 10 miljoen euro. Er is voor 12 miljoen euro ingeschreven, waarvanĀ 30% uit Flevoland. Omdat er meer is ingeschreven dan dat er obligaties beschikbaar zijn, wordt bij het toekennen deĀ baksteenmethode ingezet (zie voor uitleg hierover deĀ infographic).

Stroomafname

Op de hoogte blijven?

Via de homepage kun je jezelf aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief?

Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief
error: Copyright Windplanblauw