Vrienden van Windplanblauw

Op dit moment zijn meer dan 200 bewoners uit Swifterbant, Lelystad en Dronten Vriend van Windplanblauw. De Vrienden hebben afgelopen jaar meegedacht over het inrichten van de financiƫle participatieregeling van Windplanblauw en hebben achtergrondinformatie gekregen over bijvoorbeeld windmetingen in het gebied. Komend jaar zullen de Vrienden ons van advies blijven voorzien.

Waarom Vriend worden?

  • Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws rondom het project
  • Meedenken over het invullen en uitwerken van de obligatieregeling, die in voorjaar van 2020 van start is gegaan
  • Meedenken over eventuele stroomafname
  • Inhoudelijke excursies
  • Deelname is gratis en vrijblijvend

Meedenken over financiƫle participatie

Tijdens twee inhoudelijke sessies (in augustus en november 2019) hebben de Vrienden meegedacht over de inrichting van financiƫle participatie. Op basis van de input van de Vrienden heeft Windplanblauw besloten twee obligatieregelingen aan te bieden: een in voorjaar 2020 en een in 2023. Samen met de Vrienden werken we de voorwaarden voor de obligatieregeling van voorjaar 2020 verder uit.

Vriend worden?

Aanmelden is gratis en vrijblijvend en kan door een mail met uw naam en woonplaats te sturen aan info@windplanblauw.nl.

Een greep uit de activiteiten

Vorig jaar zijn de Vrienden op excursie naar de meetmast geweest. Onder begeleiding van een windexpert hebben ze de mast van dichtbij kunnen zien en zijn ze alles te weten gekomen over de mast en de apparatuur. Vervolgens hebben ze tijdens een masterclass, die speciaal voor de Vrienden is samengesteld, alles geleerd over windmetingen, apparatuur, de wind in het projectgebied en waarom het zo belangrijk is de wind in kaart te brengen.