Waar staat het windpark?

Windplanblauw wordt gebouwd in de noordwesthoek van Flevoland (gemeenten Dronten en Lelystad). Op de kaart hieronder zie je waar de turbines precies gaan komen. Klik op de afbeelding om te vergroten.

Huidige en nieuwe situatie vergelijken

  1. Klik in het welkom-scherm op ‘360 presentatie START’
  2. Op de kaart zie je verschillende blauw-witte logo’s staan: dit zijn uitzichtpunten waar je de huidige met de nieuwe situatie kunt vergelijken. Door hierop te klikken kom je in een zogenaamde 360 graden foto van het uitzichtpunt terecht.
  3. In de foto kun je 360 graden rondkijken. Rechts onderin kun je met de knoppen ‘huidige situatie’ en ‘toekomstige situatie’ een vergelijking maken.
  4. Om terug te keren naar het overzichtskaartje, klik je op ‘vogelvlucht’.

Klik hier om naar de Windviewer te gaan

Waarom deze locaties?

Windplanblauw is ontwikkeld vanuit de randvoorwaarden uit het Regioplan Windenergie Flevoland. In het MER (het onderzoek naar de milieueffecten) is verkend of er een noodzaak was om af te wijken van deze uitgangspunten. De belangrijkste conclusies daaruit zijn:

  • Er is geen aanleiding om af te wijken van de in het Regioplan vastgestelde plaatsingszones (met uitzondering van de twee turbines ten noorden van de Visvijverweg).
  • Hoge (innovatieve) turbines hebben minder milieueffecten en een betere economische haalbaarheid dan lagere turbines.

Op basis van deze uitgangspunten zijn er in de MER verschillende alternatieven in beeld gebracht en afgewogen. Dit heeft geleid tot het zogenaamde voorkeursalternatief, de locaties van de turbines op de kaart hierboven.

3D impressie

In het filmpje hieronder kan je in vogelvlucht bekijken hoe Windplanblauw eruit zal komen te zien.

Aanmelden nieuwsbrief?

Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief
error: Copyright Windplanblauw