Werkzaamheden IJsselmeer

In de noordwesthoek van Flevoland, in de gemeente Dronten en Lelystad, bouwen we aan windpark Windplanblauw. 74 bestaande windmolens worden vervangen door 61 moderne met meer vermogen. Dat gebeurt deels op land en deels in het IJsselmeer. In deze factsheet vind je een mooi overzicht van alle feiten en cijfers met betrekking tot de turbines in het IJsselmeer.

Afsluiting werkgebied

Van april 2022 tot en met december 2023 is een deel van het IJsselmeer tussen de Maximacentrale in Lelystad en de Ketelbrug afgesloten voor beroeps- en pleziervaart. Het afgesloten gebied is aangegeven door middel van betonning. Het is verboden om in het werkgebied te varen en te recreëren. Aan de Ketelbrug en bij de Houtribsluizen staan borden om schippers hiervoor te waarschuwen. 

Hoe herken je het afgesloten gebied?

Het gebied is afgesloten door middel van betonning. Dat ziet er als volgt uit:

 

Vlogs IJsselmeer


Betonstort

Meer weten over de fundaties van de windturbines? In deze vlog wordt de betonstort van de fundaties in beeld gebracht.

Bekijk hier alle andere vlogs met Jordi, over de werkzaamheden op het IJsselmeer:

Items Omroep Flevoland


Dit is het nut van de dikke zwarte kabels om de nieuwe windturbines in het IJsselmeer

Er worden 24 windturbines in het IJsselmeer gebouwd. Het vervoer van alle benodigde onderdelen gaat over water. Bij het vervoer van de mastdelen worden dikke zwarte kabels, met de spannende naam vortex killers, om de mast heen gedraaid. Waar dat voor dient legt operationeel directeur Stephan de Clerck uit aan Omroep Flevoland.

Bekijk hier de andere items van Omroep Flevoland:

Aanmelden nieuwsbrief?

Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief
error: Copyright Windplanblauw