Veelgestelde vragen

Is het zeker dat het windpark er komt?

Ja, eind 2020 vindt de Financial Close plaats.

Hoe zit het met de molens in het Swifterbos?

Op verzoek van de gemeente Dronten en om gehoor te geven aan de wensen en bezwaren van de bewoners van Swifterbant, hebben de initiatiefnemers van Windplanblauw in februari 2018 besloten het voorkeursalternatief aan te passen. De vier turbines aan de Rivierduintocht, ten zuiden van de Swifterringweg, zijn verplaatst naar de andere kant van de tocht, waardoor de molens buiten het Swifterbos zijn komen te staan.

Wanneer worden de turbines gebouwd?

Volgens de huidige planning bouwen SwifterwinT en Vattenfall de turbines vanaf begin 2021. De nieuwe turbines zullen vanaf 2021 energie opwekken.

Wat wordt er met de oude turbines gedaan?

Voor de huidige turbines wordt een nieuwe bestemming gezocht. Denk aan hergebruik in het buitenland of recycling.

Zijn er nu al bouwwerkzaamheden?

Op dit moment zijn er nog geen bouwwerkzaamheden voor Windplanblauw. Wel wordt er aan de rand van het projectgebied, langs de Overijsselse tocht, gebouwd aan project Samen voor de Wind. Kijk voor meer informatie op www.samenvoordewind.nl.

Waarom zijn er twee meetmasten in het gebied geplaatst?

De meetmasten helpen Windplanblauw om het windklimaat van het projectgebied in kaart te brengen. Die informatie wordt gebruikt om straks de juiste soort turbine te kiezen, die bestand is tegen de weersomstandigheden uit het projectgebied.

Kost het geld om lid te worden van de Vrienden van Windplanblauw?

Nee, Vriend worden van Windplanblauw is gratis en vrijblijvend. U bent bovendien nergens lid van. Door u aan te melden als vriend komt u op de maillijst te staan, en zodra er een activiteit wordt georganiseerd kunt u zich daarvoor opgeven, maar dat is uiteraard niet verplicht. Vriend van Windplanblauw zijn is een leuke en toegankelijke manier om meer (en diepgaandere) informatie te krijgen over Windplanblauw en om mee te denken over de inrichting van participatie.

Aanmelden nieuwsbrief?

Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief
error: Copyright Windplanblauw