Voor ondernemers

Succesvolle eerste online Bedrijvenmarkt Windplanblauw
Verbinding gelegd tussen windpark en lokale ondernemers

Op donderdag 28 mei 2020 organiseerde Windplanblauw een online Bedrijvenmarkt voor lokale ondernemers. De Bedrijvenmarkt stond in het teken van verbinden en kennismaken. Kleine en grote ondernemers uit de provincie Flevoland kregen de kans zichzelf in 1 minuut voor te stellen aan de voorkeurspartijen Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten BV en ABB Power Grids the Netherlands BV. Hiervoor werden er presentaties en bedrijfsfilms gedeeld of maakten bedrijven middels een mondelinge toelichting duidelijk waar hun expertise ligt.

Herman Vermeer, bestuurder van SwifterwinT, over deze Bedrijvenmarkt: “Wij zijn zeer verheugd over de hoeveelheid aanmeldingen die we voor de Bedrijvenmarkt hebben ontvangen en ook over de kwaliteit van de presentaties op de Bedrijvenmarkt zelf. De online opzet was voor iedereen even schakelen, maar mede dankzij de flexibele houding en professionaliteit van de deelnemende bedrijven was het een geslaagde middag. Mijn complimenten aan een ieder. Wij vinden het belangrijk om lokale ondernemers te betrekken bij de bouw van in totaal 61 windturbines. Wij mogen trots zijn op ondernemend Flevoland!”

Martien Hermans, voorzitter van Ondernemersvereniging De Driehoek, benadrukt namens de bedrijfskringen dat het belangrijk is de belangen van lokale ondernemers te behartigen en dat hij die verbinding hoog in het vaandel heeft staan. Hermans: “Het is een mooi project waarmee straks jaarlijks voor 400.000 huishoudens groene stroom wordt opgewerkt. We zijn trots op Windplanblauw.”

Ruim 30 aangemelde bedrijven waren op deze middag aanwezig en liepen zeer uiteen; van grondverzet tot wegenbouw en van transport tot catering.

Over de voorkeurspartijen
ABB Power Grids the Netherlands BV is als voorkeurspartij geselecteerd voor de aanleg van het transformatorstation en de transportkabels. Dura Vermeer is als voorkeurspartij geselecteerd om de parkinfrastructuur en fundaties voor de 37 windturbines op land te realiseren.

Presentaties Dura Vermeer | ABB Power Grids
Voor meer informatie over de werkzaamheden, gedetailleerdere planning en naar wat voor soort bedrijven de voorkeurspartijen op zoek zijn, zie de beschikbaar gestelde presentaties.


Presentatie Dura Vermeer 

Presentatie ABB Power Grids

Benieuwd naar de sfeer tijdens de Bedrijvenmarkt? Lees hier het verslag.

Wat wordt er gebouwd?

Op land 37 WTG en een onderstation met de bijbehorende parkinfrastructuur bestaande uit:

  • 30.000 m3 beton en bijna 1.600 heipalen voor de windmolenfundaties
  • 100.000 m2 parkwegen
  • 100.000 m2 kraanopstelplaatsen
  • 30 km kabelsleuf

We richten ons nu op de werkzaamheden op het land (binnendijks). De werkzaamheden voor de turbines buitendijks, in het water, worden op een later moment ingevuld. Daar komt dan een specifieke Bedrijvenmarkt voor.

Planning
Q1 2020: selectie voorkeurspartijen
Q2 2020: gesprekken met voorkeurspartijen
Q3 2020: contract award​
Q1 2021: start werkzaamheden

 

Aanmelden nieuwsbrief?

Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief
error: Copyright Windplanblauw