Voor ondernemers

Online Bedrijvenmarkt Windplanblauw
Kansen voor lokale ondernemers

Op donderdag 28 mei 2020 organiseert Windplanblauw een online Bedrijvenmarkt voor lokale ondernemers die mee willen werken aan de bouw van Windplanblauw. Van 13:30 tot 15:00 uur vertellen we over de voortgang van Windplanblauw en maakt u in het kort kennis met de voorkeurspartijen ABB Power Grids en Dura Vermeer. U ontvangt informatie over de werkzaamheden, planning en de vervolgstappen. In deze online Bedrijvenmarkt, waar wederzijdse kennismaking centraal staat, krijgt u ook de kans uzelf in 1 minuut te presenteren!

Het online programma ziet er als volgt uit:

13:30 uur         Opening
13:45 uur         Stand van zaken Windplanblauw
14:00 uur         Presentatie Dura Vermeer en ABB Power Grids
14:20 uur         Presentatie lokale bedrijven, 1 minuut per bedrijf
14:50 uur         Vervolgafspraken
15:00 uur         Einde

Aanmelden kan tot dinsdag 26 mei, dus bent u Flevolandse ondernemer en heeft u interesse om met ons samen te werken? Klik dan op onderstaande button om u aan te melden. Na uw aanmelding ontvangt u, op woensdagmiddag 27 mei, per mail een link via Teams om aan deze Bedrijvenmarkt deel te nemen.

 

Welke bedrijven kunnen reageren?
Onderaannemers, leveranciers en dienstverleners uit Flevoland die werkzaamheden rondom de bouw kunnen verrichten. Denk aan onder andere installatiewerkzaamheden, schoonmaak, grondverzet, kleine civiele werken, transport, beveiliging, catering, overnachtingen, leverancier bouwmaterialen en materieel, personeel, bedrijfshuisvesting of tijdelijke opslag van bouwmateriaal.

Wat wordt er gebouwd?
Op land 37 WTG en een onderstation met de bijbehorende parkinfrastructuur bestaande uit:

  • 30.000 m3 beton en bijna 1.600 heipalen voor de windmolenfundaties
  • 100.000 m2 parkwegen
  • 100.000 m2 kraanopstelplaatsen
  • 30 km kabelsleuf

We richten ons nu op de werkzaamheden op het land (binnendijks). De werkzaamheden voor de turbines buitendijks, in het water, worden op een later moment ingevuld. Daar komt dan een specifieke bedrijvenmarkt voor.

Voorbeelden van kansen voor lokale invulling:
Grondverzet, kleine civiele werken, transport, beveiliging, catering, overnachtingen, leverancier bouwmaterialen en materieel, personeel, bedrijfshuisvesting, logistieke hub (tijdelijke opslag van bouwmateriaal), etc.

Planning
Q1 2020: selectie preferred bidders​
Q2 2020: interfacing met preferred bidders​
Q3 2020: contract award​
Q1 2021: start werkzaamheden